25.1 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialRomânii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a putea vota

Românii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a putea vota

Românii din diaspora au realizat mai multe grupuri și pagini pe rețeaua de socializare Facebook pentru a se organiza în vederea votului la alegerile prezidențiale de duminică.

Unul dintre aceste grupuri, intitulat ”Comandamentul de organizare si coordonare a votului in diaspora” a întocmit un ghid pentru românii din străinătate, astfel încât toți să își exerciteze dreptul de vot. 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a dat asigurări că autoritățile au luat măsuri astfel încât românii din străinătate să poată vota, deși secții de vot nu au fost suplimentate. Ministrul a făcut apel, vineri, ca românii din diaspora să vină la vot duminică devreme, menţionând că dacă declaraţiile pe propria răspundere sunt completate din timp şi dacă cei şapte membri ai secţiei sunt prezenţi, numărul celor care vor vota se va dubla.

Cele mai citite

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...

Accident feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit

Accidentul feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite. Cinci persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă