31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportCSM, o nouă atenţionare severă pentru politicieni şi jurnalişti

CSM, o nouă atenţionare severă pentru politicieni şi jurnalişti

Consiliul Superior al Magistraturii a atras atenţia asupra modului în care sunt dezbătute în discursul public activităţile judiciare aflate în curs de desfăşurare. 

Potrivit comunicatului CSM, instituția atrage atenția că prin exprimarea de către personalități publice, politicieni, formatori ai opiniei sau reprezentanți ai societății civile a unor opinii sau aprecieri personale referitoare la activități judiciare aflate în curs de desfășuare poate avea consecințe grave asupra încrederii cetățenilor în justiție.

De asemena, organismul a făcut un apel apel către persoanele implicate sau vizate de aceste activități, dar și către instituțiile media, să gestioneze echilibrat și rațional orice mesaj public.

„Consiliul Superior al Magistraturii reaminteşte că, dreptul la informare a publicului şi dreptul la apărare sunt garantate prin lege şi, tocmai pentru a da consistenţa cerută de lege, Consiliul face apel către toate persoanele implicate sau vizate de aceste activităţi, precum şi către instituţiile media şi reprezentanţii societăţii civile de a gestiona echilibrat şi raţional orice mesaj public”, se mai precizează în comunicat.

CSM reamintește că instanțele judecătorești sunt singurele în măsură să se pronunțe privind vinovăția sau nevinovăția persoanelor în cauză.

De asemenea, Consiliul a reaminitit că justiţia se înfăptuieşte în numele legii, prin instanţe judecătoreşti, "singurele în măsură să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei persoanelor”.

Cele mai citite

VIDEO. Ca-n filmele de groază! Doi tineri au fost găsiți decedați într-o cameră de hotel din Sectorul 6 al Capitalei

Tragedie în Sectorul 6 al Capitalei. Doi tineri au fost găsiți decedați într-o cameră de hotel. Doi tineri, un băiat de 24 de ani și...

Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești

Palatul de Justiţie din municipiul Ploieşti este vizat de o ameninţare cu bombă, poliţiştii efectuând la această oră verificări."La data de 27 iunie a.c., poliţiştii...

Cum îți poți crea o imagine atractivă pentru potențialii angajați valoroși? Top 3 sfaturi pentru angajatori

O firmă de succes are în spate o echipă motivată și oameni profesioniști. Cu toate acestea, de multe ori se poate întâmpla să întâmpini...
Ultima oră
Pe aceeași temă