27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiComisia lansează o consultare a părților interesate cu privire la programul „Europa...

Comisia lansează o consultare a părților interesate cu privire la programul „Europa digitală”

Comisia a lansat astăzi, 27 iunie, o consultare deschisă a părților interesate, cu o durată de 12 săptămâni, privind programul „Europa digitală” (DIGITAL). 

Consultarea urmărește să obțină informații referitoare la nevoile părților interesate în ceea ce privește transformarea digitală, precum și la beneficiile și posibilele îmbunătățiri ale programului DIGITAL. Prin urmare, ea va colecta perspective diverse, de la întreprinderi mici și mijlocii la organizații neguvernamentale, mediul academic, parteneri sociali, autorități publice și alte organizații publice și private, precum și de la cetățeni, atât din statele membre ale UE, cât și din țările asociate.

Comisia va publica apoi un raport de sinteză privind rezultatele consultării și răspunsurile părților interesate pe site-ul „Exprimați-vă părerea”. Feedbackul primit va sta la baza reflecțiilor cu privire la posibile îmbunătățiri ale programului DIGITAL și, de asemenea, va ajuta la proiectarea de viitoare inițiative. Perioada de consultare se încheie la 20 septembrie 2024.

Programul „Europa digitală” este un program de finanțare al UE cu un buget de peste 7,9 miliarde EUR, axat pe punerea tehnologiei digitale la dispoziția întreprinderilor, a cetățenilor și a administrațiilor publice. Programul „Europa digitală” completează finanțarea disponibilă prin intermediul altor programe ale UE, precum Orizont Europa (cercetare și inovare), Mecanismul pentru interconectarea Europei (infrastructură digitală), Mecanismul de redresare și reziliență, fondurile structurale și altele.

Reprezentanța în România a Comisiei Europene

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă