Un parlament numit Ruşine | Comentariu DW

de Deutsche Welle , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:28, 14 noiembrie 2017
Petre M. Iancu

Președintele PSD și al Camerei Deputaţilor a mers luni în faţa procurorilor DNA și s-a deschis, cu acest prilej, cel de-al treilea dosar de corupţie pe numele lui Liviu Dragnea, arată un comentariu publicat de Deutsche Welle.

Cel mai recent dosar penal deschis pe numele său s-a constituit în urma unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, Olaf. 

"Cazul Dragnea e unic. La fel, dosarul parlamentarismului românesc", notează jurnalistul Petre M. Iancu.

"Deşi acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi de abuz în serviciu, Liviu Dragnea, cel anterior condamnat definitiv, ca infractor, încă n-a demisionat din demnitatea sa de Preşedinte al Camerei Deputaţilor", subliniază jurnalistul.

"Ca şi alţi penali din parlamentul României, șeful PSD Dragnea se bucură nu doar de susţinerea guvernului, a aliaţilor din ALDE şi a subalternilor, în parte ei înşişi penali, din parlamentarii partidul său guvernamental. Dragnea beneficiază de o imunitate cu totul specială în analele parlamentarismului din majoritatea covârşitoare a democraţiilor care se respectă. El dispune, în fapt, de o imunitate uimitoare", arată comentariul publicat de Deutsche Welle.

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  17 noiembrie 2017 0:50

  Mai terminati cu prostiile ! Nu hotia si coruptia sunt cauza dezastrului Basist care distruge Romania. Romanii nu fura mai mult ca altii si sunt mai mult victime ale hotiilor occidentale decat hoti. Razboiul Opiumului a fost denumit asa doar de catre Chinezi. Occidentalii au numit aceleashi evenimente "Introducerea comertului liber in China." Acum impotriva Romaniei occidentul lupta un nou razboi al opiumului. La fel ca in primul occidentul neaga ca ar fi un razboi si denumeste noul razboi al opiumului "integrarea Europeana a Romaniei si introducerea economiei de piata in Romania" dar pentru toti Romanii e clar ca e tot un razboi similar cu Razboiul Opiumului si 2 000 000 de Romani au cazut victimele lui si macelul continua si va continua car timp va mai fi chiar si un Roman in viata.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 noiembrie 2017 19:48

  TEL DRUM A TRUCAT TREI TIPURI DE ACHIZITII. A obtinut contractele de achizitii de la Stat, prin trei metode de inselare a Statului 1. CEREREA DE OFERTA. CJ anunta cateva firme, sa depuna Cerere de Oferta si stabileste dinainte cui ofera lucrarea, firmei Tel Drum, fara niciun concurs 2. LICITATIA. Se inscriu pentru examen mai multe firme, din care sunt eliminate toate, ca fiind cu lipsuri, cu exceptia uneia singure, Tel Drum, aleasa dinainte, fiindca detine trenul reciclator si 3. NEGOCIERE FARA ANUNT DE PARTICIPARE. CJ inregistreaza discutii purtate cu mai multe firme si invita la concurs doar pe cele slabe, fara sanse sa invinga firma preferata, Tel Drum. Cu astfel de trucaje, Tel Drum a castigat toate achizitiile oferite de consilii judetene si de primarii. De exemplu, 33 de achizitii din cele 33 scoase la concurs in anii 2012, 2013 si 2014, in valoare totala de 166.669.434 de euro, au fost castigate toate de Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 noiembrie 2017 19:46

  CEREM ARESTAREA INFRACTORILOR DRAGNEA SI TARICEANU, pentru mare coruptie si actiuni antistatale neintrerupte. In momentul de fata, cand sindicatele chiama oamenii in strada, pentru a impiedica pucistii PSD sa schimbe legile Justitiei si Codul Fiscal, cerem ca DNA sa inceapa anchetarea lui LIVIU DRAGNEA in Dosarul TURRIS si anchetarea lui C. P. TARICEANU in Dosarul STERLING. Dragnea, uzand de calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a cumparat Hotelul Turris, in 2009, pe numele sotiei sale, cu numai 214.000 de lei, cand costa 110 milioane de lei. Si mai are de platit statului 31 milioane de lei, aprox. 7,5 milioane de euro, pt evaziunea fiscala precizata in dosarul penal 3611-2-2012, care a fost blocat cu NUP, de catre NITU, la Parchetul General. Tariceanu, in calitate de premier, a concesionat firmei canadiene Sterling Resources, fara licitatie, prin H.G. nr.1446 si ANEXA 11 secreta, din 12 noiembrie 2008, inlocuind contractul semnat de fostul Guvern Stolojan, care ar fi dat Romaniei dreptul sa beneficieze de 51 procente in faza de exploatare, doar cu dreptul sa primim 6 la suta pana la 12 la suta redevente la finele fiecarui an pentru petrolul si gazele extrase de firma Sterling din zona Insulei Serpilor. Modificarea contractului Stolojan, prin ANEXA 11, s-a facut hoteste, in ultimile zile de mandat ale premierului Tariceanu, cu prejudicii probabil de sute de milioane de euro pentru tara noastra. Ceea ce miroase a hotie la nivel inalt, garnisita cu spaga uriasa.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 noiembrie 2017 19:42

  ESTE DE ACTUALITATE INCA CHEMAREA LUI GEORGE COSBUC. SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT, !! SA VREM S-AJUNGEM IN MORMANT. !! SA NI-I ALEGEM PE MISEI !! SI SA MURIM DE GAT CU EI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 noiembrie 2017 19:40

  INTREBARI PT. DNA, PARCHETUL GENERAL SI SRI. Se impun urmatoarele intrebari 1. De ce nu a fost arestat pana in prezent infractorul Dragnea, pt. ca a furat Hotelul Turris, in 2009, cu ajutorul sotiei sale Bombonica si srijinit probabil de consilierul sau juridic si director executiv, Carmen Dan ? Si de ce statul nu a recuperat respectivul hotel ? 2. De ce nu a fost deblocat dosarul 6311-2-2012, tinut cu NUP de Nitu la Parchetul General pentru ca Dragnea sa nu plateasca impunerea de catre ANAF a 31 milioane de dolari, evaziune fiscala pt. neplata impozitelor si taxelor la Hotelul Turris ? De ce este impiedicat ICCJ si acum sa judece respectivul dosar ? 3. De ce autoritatile au permis sotilor Dragnea sa fure Hotelul Turris si apoi sa-l vanda ? 4. De ce au fost musamalizate, pana in prezent, paguba de 110 milioane de lei- valoarea reala a hotelului, in 2009, cand a fost furat, si 31 milioane de lei- valoarea evaziunii, impusa de ANAF pt. neplata de impozite si taxe de catre Bombonica la hotelul Turris ? Intreaga tara stie, din presa si de pe net, ca LIVIU DRAGNEA, abuzand de functia de presedinte al C.J.Teleorman , a furat HOTELUL TURRIS din Turnu Magurele, in 2009, folosindu-se de fosta sa sotie. Bombonica a platit o suma modica de 114 mii de lei, cand hotelul valora in realitate 110 milioane de lei, adica de o mie de ori mai mult. In 2011 a existat probabil un razboi intre FINANTE si Consiliul Judetean, la Alexandria, unde Carmen Dan a fost consilier juridic si director executiv, in cadrul CJT, a lui Dragnea, din 2002 pana in 2012. Si, ca sa-i scape de puscarie pe sotii Dragnea, care furasera un hotel de 8 etaje, s-a inscenat un aranjament de retrocedare ilegala ca hotelul nu a fost cumparat cu 114 mii de lei de Bombonica, ci i-a fost retrocedat. Cred ca Dragnea a beneficiat de sprijinul angajatei sale, Carmen Dan, la toate marile ilegalitati savarsite de presedintele CJT in perioada 2002-2012, ca nu degeaba si-a adus-o Dragnea de la Videle la Alexandria. Astfel, Finantele a lasat-o pe Bombonica sa ramana proprietara pe Hotelul Turris. Dar a impus-o sa plateasca statului 31 milioane de lei, in 2011, ca evaziune fiscala, fiinca Bombonica nu platise impozitele si taxele cuvenite pana in 2011 pentru hotel. Dragnea a vandut apoi Hotelul Turris, pe bani grei, unei doamne care administra chiar respectivul hotel. Sotii Dragnea au ramas cu milioanele incasate pe hotel, si nici impunerea de 31 milioane de dolari, echivelenta cu 7,5 milioane de euro, nu au mai platit-o, din cauza ca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu cu NUP la Parchetul General, unde e blocat si in prezent.

  raspunde comentariului
 • ROMANIA CORUPTA

  15 noiembrie 2017 16:02

  cine sunt FOSTII PROCURORI, JUDECATORI COMUNISTI deveniti AVOCATI care sunt COMPLICII POLITICIENILOR IN JEFUIREA ROMANIEI???APARATUL TORTIONAR SECURITATE- MILITIE-JUSTITIE NU A DISPARUT NICIODATA DIN ROMANIA! ACEASTA CARACATITA A CRESCUT! POPORUL O SUPORTA SI ACCEPTA

  raspunde comentariului
  • SCHELARIU

   15 noiembrie 2017 18:37

   BINE ZIS !!!!!!!!! BRAVO !!!!!!! COMENTARIU CURAT !!!!! TOT ADEVARUL DIN ROMANIA SE AFLA IN POSTAREA ACEASTA BRAVO ROMANIA CORUPTA !!!!!! BARBAT SAU FEMEIE ESTI O MINTE LUMINATA .CURATA .BRAVO!!!!!!!!!!!!!

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 noiembrie 2017 11:47

  ESCROCHERIA ,,TEL DRUM,, A FOST PREMEDITATA IN MOD BANDITESC. In 1996, CDR a castigat alegerile si Dragnea a devenit prefect al jud. Teleorman din partea PD. Pana atunci, vanduse zarzavat de la socrul gradinar, carat prin tara cu un ARO vechi. Venit in Alexandria, prefectul Dragnea a cautat sa profite de functie si, printre altele, a pus ochii pe agentia de constructii TELDRUM, care a devenit o societate pe actiuni SC TEL DRUM SA a Consiliului Judetean Teleorman, in 1999. Si fiindca, la CJT, urma sa fie privatizatTel Drum, prefectului Dragnea i-a venit idea ca ar putea sa sifoneze fonduri de la CJT catre Tel Drum, pe scurt catre TD, daca ar fi presedintele CJT. Cu acest gand, prefectul Dragnea a fugit de la PD si s-a inscris in PSD, care castigase alegerile, in 2000, cu conditia sa fie numit presedinte al CJT. Pesedistii l-au facut, cu bucurie, presedinte al CJT, dar si presedinte al filialei PSD din Teleorman. Si astfel, fiul de militian Dragnea a devenit stapan pe tara din Sud, cu capitala la Alexandria. Imediat s-a inscris in Consiliul de Administratie al TD= Tel Drum si a preluat conducerea acestuia. S-a hotarat sa cumpere toate cele o suta de actiuni ale TD de la CJT, cu bani cat mai putini si pe numele unui prieten de mare incredere. Ca presedinte al CJT, nu avea cum sa cumpere TD pe numele sau, fiindca nu putea sa sifoneze banii CJT in mod direct, in propriile buzunare, prin contracte incheiate de CJT cu presedintele CJT. S-a inteles deci cu finul sau, afaceristul Marian Fiscuci, ca la privatizarea TD, finul sa cumpere toate actiunile detinute de CJT pe numele Marian Fiscuci, dar cu bani pusi la dispozitia sa de catre Liviu Dragnea. Privatizarea TD s-a facut in aprilie 2002 fara concurs, fara licitatie. CJT a vandut toate cele o suta de actiuni ,,lui Marian Fiscuci,, pe o suma de cinci ori mai mica decat valoarea reala a acelor actiuni. La DNA, exista reclamatia prefectului de atunci, Teodor Nitulescu, precum ca banii platiti de Fiscuci fusesera delapidati de la PROTECTIA COPILULUI din Alexandria, unde era angajata BOMBONICA, sotia lui Dragnea. In concluzie, stapanul de facto al firmei Tel Drum, dupa privatizarea acesteia este Liviu Dragnea. Acest bandit, Dragnea, care schimba legile si ne hotaraste destinele astazi, a sifonat sute de milioane de euro din fondurile tarii si cele europene, prin contracte truncate oferite de consilii judetene si primarii firmei Tel Drum.Chiar si de la Ministerul Dezvoltarii, Dragnea a pompat milioane de euro catre propria sa firma Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • bicu

  15 noiembrie 2017 8:53

  un trust de presa strain, de rusine. nu vede decat scobitoarea de la altii din cauza barnei din ochii lor

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  15 noiembrie 2017 0:20

  Analistul evident știe doar povestea celor 3, Luca și Matei.. cu mulțimea care a ales infractorul și a condamnat neprihănitul. 3cce blestemul arianusului care se screme veșnic să facă dreptate dar tot iese pe invers...

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  14 noiembrie 2017 22:29

  Dincolo de astfel de regretabile i condamnabile cazuri, totui izolate, nu tiu situaie în emisfera occidentală i în Europa centrală i apuseană, care să se compare cu ce se petrece în România. Daca nu stii tu ziaristule iti spun eu. Revolutia burgheza din Anglia a izbucnit cand regele Carol I Stuart a incercat sa aresteze 5 parlamentari acuzati de coruptie de un judecator numit de rege. Cu toate ca era inarmat cand a intrat in parlament regele nu a reushit sa-i aresteze pe cei 5. Ei au sarit pe un geam din cladire si au fugit. In timpul revolutiei regele si judecatorii lui au fost decapitati. Camera Lorzilor a fost desfiintata si multi Lorzi ucisi. Irlanda favorabila regelui si opusa celor 5 parlamentari acuzati de coruptie si hotie a fost trecuta de Cromwell prin foc si sabie. 70 la suta din populatia Irlandei a fost ucisa atunci si nici azi populatia Irlandei nu a depashit numarul ante-Cromwell. Toti istoricii sunt azi de acord ca cei 5 erau intr-adevar corupti si hoti dar fusesera aleshi democratic si nimeni, intr-o democratie, nu poate accepta, cum nu a acceptat nici Cromwell, ca niste judecatori nealeshi de nimeni ci mituiti de Americani sa taie si sa spanzure politicienii aleshi de Romani astfel incat sa conduca Romania cei nealeshi de Romani dar agreati de Americani.

  raspunde comentariului
 • un prost

  14 noiembrie 2017 19:08

  BOI!!!!! DULCE WELEA ASTA IO CREZ CA ESTE DE LA DONA MERCAL MATUSA LUI NEA IOHANNIS DIN GERMANIA BOI !!!! Aaaaaaaaaa ! GATA !!!! IO CREZ CA I-A SCRIS NEA IOHANNIS LU MATUSA LUI SA DEA ORDIN SA SE SCRIE CEVA DE BINE DESPRE LUPTA ASTA .. IO ASA CREZ LASA SA SE SCRIE CA SCRISUL RAMANE VORBA SE DUCE SI LA PREZIDENTIALE O SA TREBUIASCA ....STAI SA VEZI ........AI RABDARE DE N-AI SA VEZI O BATAIE INTRE CODRUTA SI DOM PROFESOR SUS IN DEAL BINE! BINE!

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  14 noiembrie 2017 18:38

  Rușine infractorilor! Konchita Wurst cu restul neprihăniților ar trebui să aibă o astfel de imunitate.

  raspunde comentariului
 • gica

  14 noiembrie 2017 18:22

  nu va mai lamentati,nu va mai inflamati degeaba.Nimic din ce s-a furat,jefuit,distrus,vandut strainilor,privatizat,emis legi strambe,etc nu s-a facut decat cu complicitatea si acceptul tacit al romanilor.Asa ca din tot ce ni se intampla avem si noi aportul nostru

  raspunde comentariului
  • Mirela

   14 noiembrie 2017 18:49

   Nu sunt de acord cu ce spuneti ! Milioane de romani traiesc si muncesc cinstit. Ca sunt prea moi si blanzi romanii, asta e altceva, dar nu se poate spuen ca au dat un acord tacit, ci eventual ca nu au avut atitudine mai ferma in raport cu furtul. romanii sunt un popor simpatic, harnic, vesel, ospitalier si rezistent la `intemperii`. Acestea sunt calitatiel sale. Defectul sau principal este pasivitatea si o oarecare frica de proprii conducatori !! Aceasta pasivitate se poate manifesta zeci de ani dupa care, cand necazul da peste buza paharului, poporul roman rabufneste de neoprit, vezi 1907 si 1989, plus alte manifestatii publice de-a lungul timpului intre 1907 si 1989, dar innabusite pentru ca poporul era dezbinat. Este evident ca daca se doreste pastrarea democratiei si linistei in societate, e preferabila cenzurarea si monitorizarea administratiei zi de zi si luarea de atitudine in mod permanent fatza de cei ce conduc destinele natiunii si banul public ! Dar de aici , pana la a afirma precum dvs ca TOTZI suntem de vina- cam asa spunea si Hrebenciuc si Elena Udrea - e o distanta ! Poporul roman a fost corect si a muncit intotdeauna , in marea lui majoritate ! Iar atunci cand am avut si conducatori corecti -cum era fostul suveran Carol I si multi dintre politicienii de atunci - au aparut si rezultatele pozitive in dezvoltarea tarii si valoarea salariului primit de cetateni. Acum, Presedintele Tarii este cam singur in lupta contra fortelor Raului , neavand prea mare sustinere in Parlament, USR-ul care e onest avand putini parlamentari, PNL odihnindu-se intr-o transa indusa de parasuta politica Alina Gorghiu Dej iar despre PSd nu mai vorbesc ca ma apuca greata ! Singurele forte care il pot ajuta pe dl. Johannis in aceasta lupta sunt intelectualitatea, sindicatele si societatea civila , plus cateva institutii ale statului, precum Ministerul Public, SRI, SIE, ANAF-ul, lucratorii MI - care, cu exceptia ministresei, il iubesc - si partial, o parte din justitia romana si inca cateva instiutii ale statului al caror nume imi cer scuze ca nu il mai scriu din motive de timp. Marea problema este insa faptul ca Parlamentul si Guvernul aservit total unei coalitii toxice au impreuna nu numai o putere politica si administrativa colosala ci si o bogatie financiara covarsitoare si un aparat de propaganda iesit din comun ! Si este extraordinar de greu de luptat impotriva unei oligarhii politico-financiare care a acaparat o asemena putere financiara si politica ! Au banii si puterea in mana lor si fac ce vor ! Au paralizat aproape total statul roman si asta e cu adevarat ingrijorator. Caci, o data blocate mecanismele democratice, se stie ca doar armata si-sau miscarile populare ii mai pot pune cu botul pe labe.

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    15 noiembrie 2017 1:07

    Minti Mirelo ! Unde ai vazut tu milioane de Romani muncind cinstit ? La Microsoft in Seatle ? La Amazon in Los Angeles ? Si ce produc milioanele alea de Romani muncind cinstit ca n-am vazut nici un produs Romanesc prin magazine ? Adevarul este ca locurile de munca cinstita din Romania au fost deja distruse de Basescu. Romanii care inca n-au invatat sa fure au innebunit in shomaj s-au sin-ucis sau au emigrat deja. Cei care au invatat sa fure se pregatesc si ei sa plece cu banii furati caci stiu ei ca judecatorii mituiti de Americani ajung ei mai devreme sau mai tarziu si la ei si daca n-ai plecat la timp din Romania mori in pushcarie ca Adamescu. Romania a fost deja distrusa de Basescu mituit de Americani si cine nu a plecat inca trebue sa se grabeasca ca sa nu pateasca ca Adamescu. Scapa cine poate !

    raspunde comentariului
   • gica

    14 noiembrie 2017 20:07

    lasati-ma doamna si cu iohannis asta,chiar atat de harao alb il vedeti?Eu cred ca va inseala privirea,nu mai indulciti pelteaua,romanii au conducatorii care si-i merita,dupa chipul si asemanarea lor.Ne place sa parem cinstiti ca sa epatam dar majoritatea da indarat cinstea si corectitudinea cand e vorba de troaca fiecaruia.Angajatii din institutiile statului,spitale,etc tot rude de-ale noastre sunt si sa-l vad eu p'ala care la nevoie nu apeleaza la pile,cunostinte si relatii si desigur nelipsita spaga sau atentie pentru a-si rezolva problemele.Hai sa nu fim mai ipocriti decat permite legea...bunului simt,daca mai are cineva dintre cei din lume,daca intelegeti ce vreau sa spun.De 27 de ani romanii ies in strada sa protesteze doar pentru politicieni,partide politice,grupuri de interese si ce pica,dar pentru binele natiei,poporului ioc

    raspunde comentariului
    • mirela

     14 noiembrie 2017 21:15

     Eu ma simt bine in Brasov, in tara mea si inconjurata de cetateni romani, maghiari si sasi. Am lucrat zeci de ani in trei schimburi ca inginer chimist. Am o pensie modesta care insa ma ajuta sa am de mancare si sa imi cumpar lemne in fiecare iarna. Imi gatesc singura si din putinii bani de pensie mai dau cate ceva la Biserica Romano-catolica `=care ii ajuta pe cei cazuti la pat si pe cei bolnavi si mai saraci decat mine. Cand am fost in spital, am fost multumita de prestatia profesionala a infimierelor, asist. medicale si medicilor. Sunt multumita de invatatorii si profesorii care ia-u invatat atatea lucruri bune pe cei doi baieti ai mei care acum sunt oameni onesti si traiesc cinstit, din salariu. Sunt multumita de cum arata Brasovul si Sibiul unde merg mai des. Sunt multumita de taranii care vin cu tot felu lde bunatati la Piata din Centrul Brasovului. Sunt fericita de cat de vorbareti si saritori la necz sunt bucurestenii, acest lucru mi-a fosr relevat de tatal meu care a trait o viata in Bucuresti, fost medic militar si marele prieten al lustragiilor si al romilor din Crangasi ce mai canta uneori in fatza casei cu multa sinceritate. Privesc cetatenii romani din jurul meu cu multa dragoste si incrdere si acest lucru ma face fericita si probabil ca tot de aceea si ei ma mai ajuta cand ma lasa puterile la cei peste 70 de ani pe care-i am. La fel ca si tatal meu si la fel ca si Petre Tutea , am incredere in neamul si patria mea. Dvs, puteti sa priviti cum vreti lucrurile, dar nu puteti sa ma convingeti ca TOTZI suntem de vian pentru ce se intampla, pentru ca imensa mare majoritate a romanilor, n-am furat si nici n-am dorit sa furam.

     raspunde comentariului
     • gica

      14 noiembrie 2017 22:05

      mergeti in gara din sibiu,un loc pitoresc si plin de lucrul bine facut,ardelenesc.locul plin de croncanitori,hoti,drogati si betivi pe care nu-i alunga nimeni,ziua in amiaza mare agreseaza turistii,in special pe cei straini,trag de hainele si rucsacii lor,urla zbiara,tot tacamul,,frumos" tare sibiul lui iohanis.

      raspunde comentariului
     • gica

      14 noiembrie 2017 22:01

      Sibiul?...e frumos doar pe calea Dumbravii si doar cat tine muzeul si strada principala din centrul vechi intre piata mare si podul minciunilor.Intrati daca va da mana pe stradutele laterale,GHETOU,case care stau sa cada pe locatari,darapanaturi.Stiu ce vorbesc,am fost acolo de multe ori,doar fatada e frumoasa.In ce-l priveste pe Tutea,il voi cita,,Un tampit mai mare ca mine nu exista,sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti!De asta numai eu am fost in stare..."Va las pe dumneavoastra sa aflati de ce a gandit asa Petre Tutea

      raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 noiembrie 2017 16:55

  A scris mai jos doamna Mirela Antonescu o postare exceptional de buna si de adevarata, incat nu stiu cum as putea gasi cuvintele cele mai potrivite pentru a o felicita din tot sufletul. Aceasta postare, care pune degetul pe rana, incat ne doare pe toti cei care mai au bun simt, ar trebui citita in ambele Camere ale Parlamentului si la congresele actualelor partide politice. Acesta este adevarul PARLAMENTUL ACTUAL ESTE O RUSINE. SI PARTIDUL HOTILOR PESEDISTI ESTE O RUSINE , caci naruie tara in mod deliberat. SI PNL-ul nu reprezinta nici-o speranta, fiindca nu se debaraseaza de uscaturi si nu face nimic pentru unirea tuturor fortelor de centru-dreapta in ALIANTA NATIONALA DEMOCRATA.. O spun si eu pe sleau LUDOVIC ORBAN NU POATE FI LIDERUL OPOZITIEI DEMOCRATE. Tot ce a scris Mirela este adevarat si dureros.

  raspunde comentariului
  • Mirela

   14 noiembrie 2017 17:28

   Merci din toata inima, dar va asigur ca daca un parlamentar USR - astia sunt iepurasi nevinovati - ar citi in Parlament niste randuri similare celor scrise de mine, s-ar crea o neasteptata ...solidaritate de breasla intre PSD si PNL !!! In sensul ca parlamentarii PNL s-ar ridica suparati si, eleganti si parfumati precum Alina Gorghiu Burghiu Dej, `ioropeni` si `democrati` si `liberali` si netranspirati precum Vanhghelie si anti_Ponta - cu asta sunt ei in gura tot timpul ca argument suprem sa-i votam ,ei sunt `anti-PSd, anti_ponta si mai nou anti_dragnea` dar cand ajung la putere freaca menta de nu-i adevarat, nu creeaza locuri de munca dar ei FURa , un pic mai elegant decat PSd dar tot fura ! - si ar parasi sala indignati ca sunt pusi in aceeasi oala cu PSd ...iar PSd ar tropai din picioare ca la ultimul Congres al PCr si ar lua foaia de hartie cu randurile citite la tribuna ...si s-ar sterge la fund cu ea, in plina sala a Parlamentului !

   raspunde comentariului
 • Constantin

  14 noiembrie 2017 13:35

  Avem un președinte care lasă tara pe mâna hoților. Să nu fie prea târziu.

  raspunde comentariului
 • Qxqx

  14 noiembrie 2017 13:29

  Domn Basescu in closet se crede un porc perfect.

  raspunde comentariului
 • Mirela Antonescu - Brasov

  14 noiembrie 2017 12:16

  Dincolo de evenimentele petrecute in Romania de cand PSd a invins la ultimele alegeri si cele petrecute ieri, as vrea sa remarc slabiciunea LETALA, MORTALA, indusa structurilor statului roman de catre majoritatea partidelor romanesti. Exclud din aceasta discutie UDMR care avut hotzi de anvergura mai mica si nu a generat ca partid administratie extinsa pe teritoriul tarii si exclud USR - un partid nevinovat - sau partide mai mici ce n-au ajuns in parlament sau partide ale altor minoritati. Vorbesc deci aici de mariel partide care au contat in ce priveste exercitarea puterii. Si, daca ne vom uita atent la , deja, trecutul postdecembrist al tarii, vom observa ca fruntasii si parlamentarii partidelor au CAPTURAT statul roman tinandu-l prizonier ceea ce a avut un rol LETAL in saracirea statului, natiunii si ruinarea tarii. Pentru ca, daca statul roman ar fi fost puternic in fatza asaltului partidelor, atunci el ar fi reactionat si ar fi informat rapid populatia despre tentativle - esuate in acest caz al reactiei statului - de jaf ale partidelor ! Si atunci cetatenii ar fi avut un punct oficial de vedere, de reper juridic si moral si un criteriu valoric solid pentru a-si forma o parere, o opinie si o atitudine. DAR partidele au sufocat, parazitat, acaparat si murdarit total statul roman. Argumente ?! Pai, e simplu si clar ! 1. Prabusirea Bancorex, o banca cu miliarde de euro patrimoniu, avand Consiliu de Administratie numit de PSD si in compozitia acestui Consliu pe ....tineti-va tare, Ministru lde Interne al tarii, Doru Iona Taracila, un personaj dubios despre care presa scrisa a avertizat ca are bube in cap ! PAguba de la prabusirea intentionata a Bancorex a fost platita de noi, cetatenii, caci guvernu lde atunci a acoperit totul de la bugetul de stat. 2. Admiterea existentei unor jocuri piramidale deschise gen Caritas si a unor fonduri de investitii oneroase - dintre care FNI a fost impregnat de amestecul clar al tov vacaroiu in organizarea lui - care, la prabusirea lor, au saracit milioane de romnai onesti 3. Prabusirea intentionata a cvasi-intregii industrii nationale, cu imbogatirea celor implicatri in asta si , concomitent, saracirea a milioane de romani ramasi someri si disperati . 4. Asaltul asupra altor banci si prabusirea unora - gen BankCoop si Dacia Felix 5. Distrugerea si decapitalizarea si jefuirea unor regii autonome, pe principiul ca orice privatizare merita exploatata in interesul celor ce conduc privatizarile 5. Jaful permanent al bugetului de stat in special prin achizitii trucate 6. Jaful permanent al banilor europeni - spre exemplu, chiar Ecaterina Andronescu a fost implicata, ca rector al Universitatii - era si ministru in acelasi timp ! al `Educatiei` Nationale, adica `educa` elevii dar ea FURA !!! - in dirijarea oneroasa, in dubla postura de beneficiar si decident, a unor bani europeni, cateva miliarde de lei vechi ,catre fundatia ....baietelului ei drag, mare sugaci de euroi 7. Nesupravegherea atenta a utilizarii banilor publici si europeni si neexecutarea deloc sau neexec, corespunz. a unor lucrari platite cu bani europeni, totul di ncauza ca daca chiar cei ce dirijau banii , furau, atunci era `firesc` sa fie lasati si altii de mai jos sa fure sau sa lucreze prost ! 8. Lipsa de reactie a statului in fatza politicii delirante de imprumuturi externe practicata de toate partidele si emanatiile lor administrative bashite numite `guverne politice` 9. Existenta unei justitii corupte si =sau intimidate , pana nu demult precum si intimidarea permanenta a lucratorilro SRi , MI, sau a procurorilor - iar asaltul asupra justitiei si Procuraturii continua pana i nziua de azi, dupa cum se vede. ......Si ar mai fi multe de spus, dar rezumand, AZi, cand vedem cat de greu ne putem debarasa de acest colosal baron local si central numit Dragnea care, el si partidul lui si coalitia lui si banii lui, tin prizoniere intregi structuri ale statului, ne putem da seama ca Democratia a putrezit total in Romania - opozitia numita PNL avand si ea coruptii ei si neavand nici ea, `dreapta` politica o activitate parlamentara in sprijinul cetatenilor romani, Ministerul de Interne fiind prizonier la nivel central al PSd - inca o data e vede cat de daunator e ca acest minister sa aiba conduceri politice, ca degeaba s-ar stradui subordonatii tovarasei Carmen Dan sa denunte coruptia din Teleroman atat timp cat le este astupata gura de `sus` = , justitia fiind supusa unui asalt teribil al modificarilor legislative ce aduc iertaciuni pentru furturi la nivel inalt, aministii, , praguri pentru furt, interzicerea anchetarii activitatii ministrilor, imunitatzuri peste imunitatzuri, presa scris intimidata, propaganda manipulatorie cat incape si incercarea de divizare a populatiei prin asmutirea simpatizantilor PSd contra celor ce nu sunt de acord cu asevirea statului si banului publci de catre fruntasii unui partid in folos oneros adica pentru FURT, ca sa fie mai clar - cu invocarea de catre fruntasii PSd = gen Dragnea, Nicolicea, Stefanescu, Serban Nicolae, Iordache s.a. a ``implicarii agenturilro straine, ambasadelor Occidentului , UE, SUA, dlui Soros, sindicatelor, societatii civile `derutate` `` etc etc .......E o atmosfera greu de respirat astazi in Bucuresti ,dragi cititori, caci daca pana si statul roman este confiscat la nivel de varf, doar Presedintele si Procuratura si SRi si o parte din Justitie nu e sigur ca vor razbi in lupta cu marii jefuitori din partide, fie ele PSd sau PNL , ca nici PNL nu e sfant deloc, vezi activitatea infractionala a parasutei politice Alina Gorghiu Burghiu Dej care a reusit ea si echipa ei de lichidatori sa produca o paguba de zeci de milioane de euro la lichidarea oneroasa a Institutului National al Lemnului si lobby-ul ei in `Parlament` in favoarea infractorului Vlasov si vezi lipsa de reactie a membrilro de rand ai PNL in fatza destrabalarii si trecutului dubios ai Alinei Gorghiu cre lipsa de reactie e exact identica cu lipsa de reactie si `solidaritatea` `proletara` - de fapt fals proletara, pentru ca ei n-au nimic cu munca cinstita proletara- a membrilro PSD care isi apara in delir liderul lor desi probele procurirlor arata clar devalizarea banului publci si a economiei judetului Teleorman. Se adeveresc perfect cuvintele profetice ale Presedintelui Johannis care spunea ca `jaful din banul public a devenit o problema de siguranta nationala` si ca `avem o criza de incredere` Da ! Asa e ! Statul a devenit slab si partial prizonier al hotzilor de mare calibru din partide, partidele mari sunt toate corupte, propaganda pro-oligarhie hoatza e in mare voga la unele posturi tv, cei ce au bani furati DE LA NOI ne foxeaza din toate pozitiile si paralizeaza reactiile statului roman. UE nu prea se amesteca decat cu recomandari, unii dintre judecatori ii elibereaza prematur pe hotzi gen Vlasov, sau ridica interdictia de a parasi tara impusa de procurori unor hotzi precu mRadu MAzare iar acesti nasosi ce au devalizat tara pleaca in Madagascar , e isi averie llor, dand cu tifla Procuraturii si legii, Presedintele tarii este acuzatr de PSD ca face jocuri politice, desi , culmea, dl. Johannis e inca prea bland si nu face deloc jocuri politice, fiind chiar naiv de increzator ca forta Binelui va invinge singura, fara intereventii mai ..tari din partea sa......Si in toata aceasta irespirabila si dramatica atmosfera singurele forte remarcabile ce ar putea schimba in bine soarta tarii raman muncitorii si sindicatele, intelectualii in frunte cu exceptionalii Plesu si Liiceanu, societatea civila si-sau armata ca o ultima solutie. Pentru ca acolo unde democratia putrezeste si cloaca `politica` infractionala face atmosfera irespirabila si jefuieste tara, interventia armatei devine ...democratica. Arestarea preventiva a tuturor parlamentarilr si retinerea ulterioara a celor ce nu isi justifica averile sau au fost contributori activi la hotia generalizata, desfiintarea partidelor si interzicera activitatii politice pentru 50 de ani, iaca solutia rapida si eficienta ! Politicieni, datzi tarii mai mult carbune ! Politiciene, la muls vaca si cules cartofi in genunchi, ca si asa din pozitia asta ati promovat in `politica` ! Munca va va face liberi si va va baga mintile in cap !

  raspunde comentariului
  • Mi-re-lu'

   14 noiembrie 2017 16:10

   Mai Mirela, vad ca nu esti proasta, da de ce ii excluzi pe tovarasii unguri, pai fara ei binomutul pcr-seku' nu-i complet, asta asa, ca sa n-o mai lungesti inutil cu eufemisme ca ,,partidele'', astia sunt o clica de ciorditori coalizata in jurul pcr si a ,,elitei'' turnatorilor din fostul - devenit actualul stat politienesc !

   raspunde comentariului
   • Mirela

    14 noiembrie 2017 17:05

    Merci pentru aprecierea ca n-as fi `proasta` . insa, daca tot rasuciti exact invers ce am spus si cred eu si .... sutele de mii de demonstranti bucuresteni care au oleaca mai multa scoala decat teleormanenii si `persecutatii` `virgini` si `neprihaniti` si `patrioti` ai `nemilosilor` procurori si politisti care, ah si vai, nu le ofera aparat de buclat parul si feon si hartie parfumata si pereti pastel si buda eleganta la bulaul preventiv, si acelasi lucru il mai cred sutele de milioane de cetateni ai restului Europei unde, ca sa vezi coincidenta, politicienii nu fura si cetatenii traiesc normal cu salarii de peste 1600 euro, il mai cred amsadele tarilor vestice si Americii la Bucuresti, sindicatele din Romania, Presedintia tarii, Ministerul Publicul, CSM, SRi si SIE, cadrele Mi - mai putin ministresa fosta secretara de scoala - , o buna parte din justitie, o parte din administratia publica, marea majoritate a intelectualitatii, Presdintia tarii si Presedintele Tarii ...deci, tot rasuciti ce credem totzi cei enumerati mai sus, poate veniti si cu ceva argumente, nu de alta, dar propaganda KGB de rasucire a mintii umane, nu mai tine ! Aveti un dusman redutabil ! Internetul si democratizarea informatiei ! Si, poate -desi nu cred ca o veti face, pentru ca tuturor celor ce vorbiti astfel, va place doar sa aruncati scurt niste samante ale indoielii si calomnii, apoi sa plecat din discutie din lipsa de argumente - imi veti raspunde PESTE CE FEL DE AVERI DAM IN DREPTUL NUMELRO SI PERSOANELOR PARLAMENTARILRO ROMANI , fosti si actuali, daca le citim declaratiile de avere oficial scris de manuta lor si peste ce fel de averi dam cand citim declaratiile de avere ale, de ex, marii majoritati a procurorilor romani ?! Veti vedea, draga domnule , ca averea cumulata a parlamentarilro romani, fosti si actuali, cumulata, este mai mare decat averea tuturor parlamentarilro din Europa civilizata, luati la un loc !!!!!! Si, draga domnule, de unde penisu` calului aceste averi care la unii parlamentari depasesc chiar suma de 10-20 -30 milioane de euro ?! Pe cand imensa mare majoritate a procurorilor traiesc di nsalariu si au ca avere cel mult un apartament sau o casa si o masina ! Si atunci, de partea cui o fi dreptatea, cinstea si onoarea ?! Cine foxeaza poporul statul si tzara de 28 de ani ?! Cie na distrus intreaga industrie romaneasca si a furat averea si banul pbulic ?! Cie na fost decident si ordonator de credite ?! Cine a fost la butoanele banului public, al licitatiilor si bunurilor statului ?! Cumva, ...procurorii...sau mai degraba mirunsii sforaitori si mari pupatori de moaste, `patrihotzii` romani pusi paznici la stana cu oi ?! Caci ei sunt de 1 milion de ori mai rai decat lupii la care faceam aluziv referire - si de aceea n-am scris `lupi pusi paznici...` , caci lupii prada doar cat mananca, pe cand politicienii romani nu se mai satura. Sunt bolnavi compulsiv obsesiv si paranoici in stare de grand mal ! Au dus Romania la distrugerea a peste 4,5 milioane de locuri de munca - dovada exodul a peste 5 milioane de cetateni in afara tarii, e o statistica oficiala comunicata acum 2 zile de oficialitatile ...PSd ! - si la peste 100 miliarde de euro datorii externe ...pe cand ei traiesc intr-o luxurie de speriat, viel, ranch-uri cu piscine cu lumini subacvatice, Disney=land-uri, tablouri ascunse prin cavouri, vile in Elvetia si Franta si Brazilia si Madagascar, concedii luxuriante si tratamente medicale si studii in strainatate, conturi grase in banci, mosteniri trucate, terenuri peste terenuri, bani ascunsi prin canapele, amante si amanti, lobby facut in Parlament escrocilor, santaje si oameni de afaceri intimidati si chiar deszbracati si atarnati de copaci ca sa cedeze beneficiul unor licitatii deja castigate - vezi cazul Pasat - retele infractionale de scos pensionari din case - vezi avocatul acela parlamentar din Bacau - , retele infractionale de pus pe butuci economia unor judete si trucat la infinit licitatii publice....... si nu se poate spune nic macar ca ei ar fie musai fosti comunisti sau fosti securisti dinainte de 1989 ! Nu, domnule ! Elena Udrea care manevra plasele cu sute de mii de euro - lucru recunoscut de TOTZI angajatii ei prin juramant in fatza justitiei - nu a fost comunista si nici securista ! Si nici Videanu si nici Valcov si cred ca nici Sorin Oprescu si nici Serban Nicolae care ocupa abuziv o vial de protocol platind o suam de kakao pentru un spatiu imens si zicand el ca `politicienii sunt mai parte decat restu lcetatenilor si merita un altfel de tratament` ! Si nici Relu Fenechiu sau Toni Grebla, un simplu avocat inainte de 1989 si mare posesor de struti si de rochie de mireasa dupa ...dar si averi nejustificate ! Si nici falcosu` de Mischie - un simplu profesoras inainte de 1989 - si nici nasosul de Mazare ! Cateva cazuri izolate de fosti securisti antedecembristi nu justifica teoria dvs ! caci dvs de fapt vreti sa deturnati atentia cetatenilor de la evidenta faptelor postdecembriste si anume ca POLITICIENII romani ne-au furat si foxat din toate pozitiile ! Pe noi, statul si tzara ! Iar de facut ceva bun pentru cetateni, n-au facut ! `Partidele` romanesti sunt cele mai redutabiel centre mafiote lae tarii iar Parlamentul este o cloaca infractionala, dupa cum remarca de curand si Deutsche Welle. Toata Europa e impotriva hotziei la nivel inalt, numa` PSd doreste acum prin trepadusii sai sa o legalizeze ! Iar lucratorii SRi, SIE, ai Ministerului Public si ai MI nu au nimic comun cu fosta securitate, sau cu fostul PCR, nici cu furtul din banul public - au fost doar exceptii izolate in acest ultim caz - si NICI n-au fost la carma banului public.

    raspunde comentariului
    • M-ai provocat !

     14 noiembrie 2017 22:49

     Aveti o cultura peste medie si evident sunteti de buna credinta, dar HABAR NU AVETI DESPRE CITEVA ADEVARURI ESENTIALE - Videanu, fostul coleg al fiului de militian, era un turnator la secu' pe stil vechi, ca si Mazarichie pastaie, ca si Captain Ba-seku', asta macar aproape ca a recunoscut, Oprescu mafiotul era fiu de general de secu' iar mamica doar ... coloneleasa, in spatele mega-excrocheriei Caritas a fost puternica garnizoana securista de la ... ghici, dar - si asta nu o pot proba, e doar un feeling de initiat si o concluzie indirecta, rezultat al unor silogisme si analogii dar si o cunoastere a unor detalii, ,,modus operandi'' si unei influente venite din imperiul raului, apud prof. Calianu.Cit despre statele normale din Europa, ei bine, imi pare rau sa va spun, cu exceptia vecinilor de la Vest - tot o dictatura mild, tot dupa model sovietic, toate celelalte sunt mult mai putin corupte si cu mult mai democratice institutional si social ! Numai de bine !

     raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:14

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabonti bulevardisti mafioti fufe repetenti excroci hoti mediocritati semianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodii canalii sacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:14

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabonti bulevardisti mafioti fufe repetenti excroci hoti mediocritati semianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodii canalii sacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:14

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabonti bulevardisti mafioti fufe repetenti excroci hoti mediocritati semianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodii canalii sacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:14

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabonti bulevardisti mafioti fufe repetenti excroci hoti mediocritati semianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodii canalii sacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:14

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabonti bulevardisti mafioti fufe repetenti excroci hoti mediocritati semianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodii canalii sacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 12:12

  S-au terminat oamenii cinstiti ,demni,,educati ,civilizati in Romania ??,ca sa trimiteti in parlament doar bagabontibulevardistimafiotifuferepetentiexcrocihotimediocritatisemianalfabeti repetenti si alde neica nimeni !!.Colcaie parlamentul si guvernele Romaniei de jigodiicanaliisacali si hiene politice progenituri ale fostei si actualei caracatite politico-securiste.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design