29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInternaționalRusia le cere soldaților străini să părăsească sudul Siriei, la granița cu...

Rusia le cere soldaților străini să părăsească sudul Siriei, la granița cu Israel

Israelul a cerut ferm armatei rivalului său Iran să părăsească complet Siria, considerând prezenţa iraniană o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale.
Rusia a reuşit să menţină relaţii strânse atât cu Israelul, cât şi cu Iranul, în timp ce sprijină guvernul sirian în războiul civil multilateral.
Există acorduri internaţionale potrivit cărora toate forţele non-siriene trebuie părăsească zona de dezescaladare din sud-vest, a declarat Serghei Lavrov la Moscova.
Rusia lucrează cu SUA şi Iordania asupra acestei chestiuni, a adăugat Lavrov în comentarii difuzate de mass-media de stat.
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu declarase cu o zi înainte că rachetele cu rază lungă de acţiune iraniene din sudul Siriei “ne pun în pericol”. “Prin urmare, Iranul trebuie să părăsească toată Siria”, a adăugat Netanyahu într-un comunicat. “Nu suntem mulţumiţi de retragerea Iranului doar din sudul Siriei”, a subliniat el.

Cele mai citite

Mesagerul de pace al Papei Francisc, cardinalul Zuppi, va merge la Moscova și la Kiev

Cardinalul Matteo Zuppi, mesagerul Papei Francisc în vederea restabilirii păcii în Ucraina, urmează să ajungă la Moscova și la Kiev. Cardinalul Zuppi și-a exprimat disponibilitatea...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă "salata tradițională cu icre de crap", precizând că acest aliment se află "pe lista produselor cu indicație geografică...

Primăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a semnat un acord de împrumut pe baza căruia va construi un spital de 145,8 milioane de euro. Acordul semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă