25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialBookfest: Reduceri impresionate la cărți

Bookfest: Reduceri impresionate la cărți

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care se desfăşoară de miercuri până duminică, la Romexpo, în Capitală, a debutat cu reduceri la volumele nou apărute, cărţi la preţuri începând de la 1 leu şi o paletă semnificativă de titluri interesante, notează Mediafax.

La deschiderea oficială de miercuri, au participat, printre alţii, Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului, Kelemen Hunor, ministrul Culturii, Bogdan Zdrojewski, ministrul polonez al Culturii şi Patrimoniului Naţional, Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez din Bucureşti, şi principele Nicolae al României.

Pasionaţii de literatură vor putea găsi peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 20% şi peste 100 de titluri la preţul de 9,99 lei.

"Avem peste 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului de carte Bookfest, atât din domeniile fiction, cât şi din cele nonfiction. Astfel, aş vrea să amintesc al doilea volum al jurnalului lui Carol I. De asemenea, «Istoria Poloniei», de Norman Davies, va fi lansat în cadrul târgului. E un eveniment dedicat Poloniei, ţara invitată la această ediţie a târgului. Totodată, va fi lansat volumul «Seinfeld şi sora lui Nabokov», de Simona Sora, care este o carte de eseuri. De neratat este volumul de eseuri – jurnal «Monologurile neîmplinirii», de George Banu, sau «Introducere în Islam», de Nadia Anghelescu. Una dintre cărţile pe care mizăm la această ediţie Bookfest este autobiografia tinerei pakistaneze Malala, născută în 1997. Cazul său a făcut vâlvă, a fost împuşcată în cap de un taliban şi a scăpat, din fericire, cu viaţă. A fost nominalizată anul trecut la premiul Nobel pentru pace. «Eu sunt Malala», o carte apărută chiar în săptămâna cu târgul, e proaspăt sosită de la tipar. De asemenea, pentru fanii cărţilor Mihaelei Rădulescu avem un nou titlu – «Cum iubesc bărbaţii». Tot dintre cărţile pe care mizăm la această ediţie Bookfest aş vrea să mai amintesc şi autobiografia celebrei Patti Smith – «Pe când eram doar nişte puşti»", a declarat Claudia Fitcoschi despre ofertele pregătite pentru Bookfest, potrivit Mediafax.

De asemenea, aceasta a menţionat unele noutăţi din seriile de autor pe care cititorii le pot găsi la ediţia din acest an a Bookfest, printre care "Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, "Soacre şi nurori. La cine este cheia?", de Aurora Liiceanu, "Narcotice în cultura română", de Andrei Oişteanu, precum şi volume de Emil Brumaru şi Gellu Naum.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia precedentă, aproximativ 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul "Trei ţări, aceeaşi limbă". La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Cele mai citite

Mircea Geoană: Preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor politice şi să nu depindă de vreo formaţiune...

Accident feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit

Accidentul feroviar în Slovacia! Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite. Cinci persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după...

Emma Răducanu, OUT de la Eastbourne. A fost eliminată de Daria Kasatkina

Emma Răducanu, britanica cu origini române, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 500 de la Eastbourne. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă