31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialCod galben de inundaţii pe râuri din 11 judeţe

Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 judeţe

De joi, intră în vigoare avertizare cod galben pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Pe râurile mici din cele 11 judeţe se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, de joi, ora 03.00, până vineri, ora 16.00, avertizează hidrologii.

Codul galben de inundaţii a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice Timiş superior şi unii afluenţi ai săi din bazinul mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui, Jiu superior şi mijlociu, în amonte de Podari şi afluenţii săi (judeţele Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Dolj), afluenţii Oltului inferior (din judeţele Vâlcea, Dolj, Olt şi Argeş), Argeş superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa) şi Prahova (judeţul Prahova).

Citește și: METEO: Avertizare de vreme REA în toată țara

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, a precizat INHGA.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de miercuri, ora 20.00, până joi, la ora 12.00, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în Oltenia şi în zona deluroasă şi montană a Banatului şi Munteniei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 de litri pe metru pătrat.

Cele mai citite

Constanța: Un student a încercat să-și incendieze profesorul după ce a primit o notă proastă

Un student nemulțumit de nota primită a încercat să incendieze un profesor. Incidentul a avut loc la o universitate din Constanța. Profesorul ar fi...

EXCLUSIV. Angajații TAROM sunt nemulțumiți că au salariile la jumătate față de privați și amenință cu proteste

Piloții, dar și alte categorii de angajați ai TAROM sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și sunt dispuși chiar să declanșeze grevă, în cazul în...

Surse: ce primește România în schimbul sistemului Patriot?

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat trimiterea unui sistem Patriot către Ucraina. În discuțiile purtate la Bruxelles cu mai mulți oficiali, Klaus...
Ultima oră
Pe aceeași temă