25.2 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialRusia a cerut eliberarea membrilor OSCE reţinuţi în Ucraina

Rusia a cerut eliberarea membrilor OSCE reţinuţi în Ucraina

Rusia a cerut sâmbătă eliberarea observatorilor OSCE reţinuţi în estul Ucrainei şi a dat asigurări că va face tot ceea ce poate pentru a obţine această eliberare, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Credem că aceste persoane trebuie să fie eliberate imediat ce este posibil", a declarat reprezentantul rus la OSCE, Andrei Kelin, pentru agenţia oficială rusă RIA Novosti. "În calitate de membru OSCE, Rusia va adopta toate măsurile posibile în acest caz", a adăugat el.

"Nu ştim ce li s-a întâmplat şi nici unde se află în prezent. Dar, la fel ca ceilalţi membri OSCE, suntem foarte preocupaţi de acest eveniment", a adăugat reprezentantul rus.

Kelin a declarat că autorităţile de la Kiev, care au invitat misiunea, sunt responsabile pentru acest caz.

Guvernul german a anunţat vineri seara că 13 membri ai unei misiuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost capturaţi şi erau reţinuţi de către separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Separatiştii i-au acuzat pe observatori că sunt "spioni NATO" şi au afirmat că-i vor elibera numai în schimbul unor "prizonieri" din rândul insurgenţilor proruşi.

Primii observatori au sosit marţi în estul şi sudul Ucrainei, sperând să favorizeze o revenire la calm în aceste regiuni rusofone afectate de tensiuni separatiste.

Cele mai citite

Sora regelui Charles al III-lea se află în spital, după un incident care i-a cauzat o comoție

Prințesa Anne a suferit răni minore și o comoție cerebrală în urma unui incident petrecut la casa ei de la țară, a anunțat Palatul...

Ministrul Culturii, Raluca Turcan: “Ia este un element care ne-a demonstrat că are puterea să unească români”

Într-o declarație dată luni, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat că ia, simbol al tradițiilor românești, este un element ce a demonstrat capacitatea sa...

Zelenski l-a înlăturat din funcție pe un înalt oficial al armatei ucrainene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis luni un înalt responsabil al armatei, care a fost acuzat de un alt comandant de incompetenţă şi abuz...
Ultima oră
Pe aceeași temă