32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalEPPO îl va ancheta pe Werner Hoyer, fostul preşedinte al BEI

EPPO îl va ancheta pe Werner Hoyer, fostul preşedinte al BEI

Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer, este cercetat pentru corupţie şi abuz de influenţă, precum şi pentru deturnare de fonduri ale UE, potrivit reuters.com.

Ancheta este realizată de Parchetul European (EPPO), care se ocupă de cazurile de abuz de finanţare din partea UE şi este condus de Laura Codruţa Kovesi.

Hoyer a declarat că este o investigaţie privind banii de compensare plătiţi unui alt angajat al BEI pe care i-a aprobat în timpul mandatului său.

”Acuzaţiile împotriva mea sunt de-a dreptul absurde şi nefondate”, a spus fostul preşedinte al BEI.

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia Europeană

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă “amiabil” Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu circa cinci milioane de euro, iar dacă aceste negocieri eșuează, EPPO poate deschide o acțiune în justiție împotriva Comisiei Europene, anunță publicația Politico.

Comisia Europeană ar avea intenția să oprească furnizarea unor servicii către Parchetul European (European Public Prosecutor’s Office – EPPO), servicii a căror valoare este estimată de publicația Politico la circa 5 milioane de euro. Este vorba mai ales de servicii din domeniul IT, care ar urma să fie sistate la finalul anului 2024. Comisia și-a anunțat această intenție în februarie 2024. Pentru a obține revocarea acestei decizii, la data de 9 aprilie 2024, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, ar fi lansat o „procedură de soluționare amiabilă” cu Comisia Europeană. Dacă această negociere eșuează, EPPO ar putea chiar să deschidă o acțiune în justiție împotriva Comisiei Europene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă