25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPremierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare...

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare a sistemului judiciar din țara sa

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare a sistemului judiciar din Ungaria. El a calificat marţi drept "scandaloasă" o hotărâre a autorităţilor europene de a cere Budapestei să-şi reformeze sistemul său de reexaminare a pedepselor pe viaţă, în numele respectării drepturilor omului, relatează Mediafax.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a apreciat, într-o hotărâre publicată marţi, că Ungaria a încălcat în repetate rânduri legile europene care interzic tratamentul "inuman şi degradant", condamnând în 2009 un ungar la "închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată".

Premierul ungar a calificat această hotărâre, care nu este una definitivă, drept "scandaloasă" şi a declarat că Ungaria o va respinge.

"Acesta este dovada supremă că la Bruxelles şi la Strasbourg, în Uniunea Europeană, drepturile criminalilor sunt mai presus decât cele ale victimelor şi ale nevinovaţilor", a adăugat Orban într-o întâlnire de campanie pentru alegerile europene, la Kormend, în vestul Ungariei.

Potrivit ONG-ului ungar Hungarian Helsinki Committee, care militează pentru drepturile omului, Curtea Constituţională a ţării ar trebui să legifereze în concordanţă cu recomandările CEDO.

Cele mai citite

Epil Point®România – Brandul care redefinește standardele înfrumusețării printr-un model de business de succes !

La sfârșitul anului trecut, SEO-ul brandului de înfrumusețare Epil Point®România, domnul Andrei Rotaru, a făcut o declarație fermă și plină de determinare, anunțând o...

Kate Middleton ascunde efectele secundare ale chimioterapiei

După multe luni de absență din viața publică, Prințesa de Wales, Kate Middleton, și-a făcut mult-așteptata apariție la evenimentul "Trooping the Colour", pe 15...

Cisiordania: Un soldat israelian a fost ucis și unul rănit în timpul unui raid militar

Un soldat israelian a fost ucis şi unul a fost grav rănit în timpul unui raid militar în Cisiordania, a anunţat armata, citată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă