13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Atac la Paris: O fetiţă a murit şi alte...

FOTO + VIDEO. Atac la Paris: O fetiţă a murit şi alte 12 persoane au fost rănite, după ce o maşină a intrat într-o pizzerie. Şoferul ar fi vrut să se sinucidă

O maşină a intrat intenţionat, luni seara, într-o pizzerie din suburbia Sept-Sorts, din estul Parisului, lovind mai multe persoane care se aflau pe terasă, scrie Daily Star. O fetiţă a fost ucisă, iar cel puţin 12 persoane au fost rănite, scrie Le Figaro, citând autorităţile franceze. Atacatorul a fost arestat, anunţă BFMTV.

 

Potrivit postului de radio RTL, şoferul de 39 de ani ar fi încercat să se sinucidă, iar poliţiştii au găsit şi o armă în maşina sa. Cu toate acestea, incidentul nu este considerat a fi un atac terorist, iar şoferul nu se afla în vizorul autorităţilor pentru fapte criminale. 

Poliția franceză a anunțat pe Twitter că desfășoară o operațiune în localitatea în care a avut loc incidentul, dar nu a făcut alte precizări.





Ştire în curs de actualizare.

Incindentul de luni seara a survenit la doar câteva zile, după ce mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

Bărbatul acuzat de atacul asupra grupului de militari în apropiere de Paris este un algerian de 37 de ani care locuia legal în Franţa, a declarat, joi, o sursă din poliţie, citată de AFP.

Bărbatul se numea Hamou Benlatreche și era în evidența poliţiei franceze pentru infracţiuni minore, dar nu fusese condamnat niciodată într-un proces judiciar. Suspectul locuia în suburbia Bezons, la nord de Paris, unde poliţia a verificat o clădire miercuri noapte.

Franța se află la nivelul maxim de alertă, după mai multe atentate revendicate de teroriștii din Stat Islamic sau inspirate de ISIS, soldate cu 230 de morți, în ultimii doi ani. 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă