20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechUn primar liberal face un sondaj despre propria migrație

Un primar liberal face un sondaj despre propria migrație

Un primar liberal, lider al filialei Buzău a Asociației Comunelor din România, a postat pe contul de Facebook al Primăriei și pe cel personal un sondaj prin care își îndeamnă prietenii și alegătorii să-l sfătuiască în ce partid să se înscrie până la expirarea ordonanței privind migraţia aleşilor, scrie Mediafax.

Primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat, a scris pe contul personal și pe cel al Primăriei că aleșii locali trebuie să opteze în 45 de zile pentru partidul în care vor să activeze pe viitor, întrebându-i pe cei aflați în listele celor două conturi către ce formațiune politică să se îndrepte până la expiarea ordonanței de urgență care dă posibilitatea aleșilor să plece de la partidul pe listele căruia au fost aleși fără a-și pierde mandatul, transmite corespondentul Mediafax.

”Primarii în 45 zile trebuie să opteze pentru un partid. Unde credeți că ar fi bine să mă trec? scrie primarul din Valea Salciei care oferă prietenilor și alternative: 1.INDEPENDENT 2.PNL, 3.PSD, 4ALTUL.

Pe contul Primăriei, alesul local a primit zeci de răspunsuri, cele mai multe indicându-i că ar fi bine să rămână independent, în prezent Mușat fiind membru PNL.

”Să ai inspirația să te înscrii în partidul care e la putere, însă tu să fii independent”, îi scrie o alegătoare primarului din comuna Valea Salciei. ”Fii independent până după prezidențiale și după aia vezi tu”, îl îndeamnă un alt alegător, în timp ce primarul răspunde ”Este o alegere grea și orice ajutor este binevenit. Oricum, decizia o voi lua în ultima zi”, răspunde primarul Mușat.

Printre cei care îi dă răspuns primarului buzoian se numără și fostul președinte al PDL Buzău, actualmente prim-vicepreședinte al PDL Buzău, Raul Florescu: ”Cred că ar fi bine să vă păstrați coloana dreaptă, așa cum eu și mulți alții vă cunoaștem”, în timp ce ”un simpatizant PSD scrie: ”Rămâni unde ești că așa ai fost votat și apoi faci ce vrei. Ca simpatizant PSD nu sunt de accord cu treaba făcută ca să ia electorat și primar. Dacă ești tare stai unde ai fost cu orice risc. Așa aș face indiferent din ce partid aș face parte”.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat, a declarat că a ales să-și întrebe alegătorii aflați pe Facebook către ce partid să meargă întrucât ”este o decizie grea” și ”nu știe ce să facă”.

"Mi-e foarte greu să aleg. Această lege a venit înainte de alegeri și cred că tuturor primarilor ne e greu. Fiecare urmărește interesul comunei sale, nu al său personal, iar dacă ești în opoziție ai tentanția da a pleca spre putere, deși poate n-ai pleca de la partidul pe listele căruia ai fost ales. E greu de ales, de aceea am postat acest apel, pentru a mă ajuta în decizia foarte grea pe care o voi lua. Cred că voi ține cont, mulți spun să mă duc independent și cred că asta voi face, chiar dacă nu o să mai am susținere de la niciun partid. Mă regăsesc în PNL, dar la Buzău PNL e într-o situație ambiguă, au rămas foarte puțini, nu se știe ce se va întâmpla cu acest partid. O să optez în ultima zi, trebuie să văd și dacă legea e constituțională sau nu. Fiind președinte al Asociației Comunelor cred că ar fi bine să fiu independent, aș reprezenta mai bine primarii, și cred că asta voi face”, a declarat primarul comunei buzoiene Valea Salciei.

Marian Mușat este primar al comunei Valea Salciei de 14 ani, fiind în prezent la al patrulea mandat. Alesul local a fost inițial membru PSD, iar de şapte ani este în PNL. De două ori, Mușat a candidat singur la postul de primar al comunei Valea Salciei.

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă