20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechTăriceanu: Parlamentul se va reuni miercuri pentru votarea declaraţiei legate de demisia...

Tăriceanu: Parlamentul se va reuni miercuri pentru votarea declaraţiei legate de demisia lui Băsescu

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că nu vrea suspendarea lui Traian Băsescu și că adoptarea declarației privind demisia președintelui se va discuta miercuri. Tăriceanu a mai spus că este posibil ca Traian Băsescu să fie chemat în parlament pentru a da lămuriri.

”Birourile Permanente au aprobat convocarea pentru miercuri dimineaţă a plenului reunit al celor două Camere, în care se va discuta şi supune votului declaraţia politică prin care i se cere demisia de onoare preşedintelui Băsescu” a declarat Tăriceanu.

Birourile Permanente au stabilit, luni, şi calendarul legat de adoptarea acestei declaraţii politice a Parlamentului.

Astfel, până marţi, la ora 18.00, grupurile parlamentare pot depune amendamente, iar miercuri, la ora 9.00, Birourile Permanente se vor reuni din nou pentru a analiza aceste amendamente şi pentru a le integra eventual în declaraţia politică.

Tot miercuri, de la ora 10.00, Parlamentul se va reuni în plen comun pentru aprobarea declaraţiei politice cu privire la soliciarea demisiei de onoare a şefului statului, potrivit Mediafax.

Tăriceanu a mai spus că Birourile reunite au aprobat şi propunerea pe care a adresat-o celor două comisii reunite de supraveghere a activităţii SRI de la Senat şi de la Cameră pentru a cere toate informaţiile relevante în cazul care îl vizează pe fratele preşedintelui României.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă