21.6 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeTechScandal în Gorj, unde Victor Ponta apare pe listele PSD pentru alegerile...

Scandal în Gorj, unde Victor Ponta apare pe listele PSD pentru alegerile parlamentare. Lider local: Partidul ăsta e o mafie

Victor Ponta, actual deputat de Gorj apare pe listele PSD din judeţ pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marți, că există o derogare de la Codul de conduită al formațiunii, prin care fostul premier Victor Ponta poate candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru Camera Deputaților.

Codul de etică și conduită al PSD prevede că un membru al partidului pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracțiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri.

PSD Gorj a stabilit, prin vot, ordinea candidaţilor pe listele de la alegerile parlamentare. Astfel, primul loc la deputaţi este ocupat de Victor Ponta, pe doi primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, pe trei fostul prefect Alin Văcaru, pe patru fostul director al CEO Laurenţiu Ciurel, pe cinci actualul deputat Mihai Weber, iar pe şase Bebe Ionică, notează Pandurul.

Primarul Ion Ciocea și-a declarat dezamăgirea.

”O școală, ca să facă joc. E la cald. Aștept să-mi spun și eu păsurile și după aceea voi vedea ce voi face. Nu e bine să iau decizii la cald. Dacă sunt dezamăgit? Da, cum să nu fiu dezamăgit. Nu pot să iau o hotărâre acum”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, citat de Pandurul.

Anunţul a stârnit adevărate controverse în rândul gorjenilor. Aceştia i-au transmis o scrisoare deschisă prin care îl anunţă pe fostul premier de faptul că nu vor vota cu partidul pe care îl reprezintă din pricina numeroaselor dezamăgiri marca PSD.

“Respectuos vă amintesc faptul că am fost printre cei care v-au susţinut la alegerile anterioare. Aşa cum nu v-aţi supărat atunci, sper să nu o faceţi nici acum.

De ce v-am susţinut?

Pentru că păreaţi a fi avut toate elementele necesare întru a deveni un mare om politic.

Speram că, odată ajuns în funcţia de prim-ministru, veţi avea bunul simţ şi veţi întreprinde măsuri prin care judeţul să se dezvolte economic.

De ce mă dezic de dumneavoastră?

Aţi pierdut GUVERNUL. Aţi pierdut PARTIDUL. Aţi pierdut şi ȚARA. Nu aţi învăţat nimic! Continuaţi cu aceeaşi retorică ale cărei accente sunt: aroganța, şmecheria şi nici măcar acestea coapte.

Aţi fost parlamentar, dar şi prim-ministru.

Investiţiile pe care le-aţi adus în Gorj însumează: ZERO! Nici măcar cu un drum expres nu aţi legat Gorjul de restul țării.

Nu vă simţiţi stânjenit când vă uitaţi la Boc? Până când şi Boc are dimensiunea bunului simţ infinit mai mare decât a domniei voastre. De aceea, ardelenii îl tot votează. Ştiam că nu vă leagă nimic de Gorj, nici măcar Speranţa, însă eu o aveam pe a mea, alta decât a dumneavoastră. Amândouă s-au dovedit a fi… deşarte.

Din fericire, Gorjul a mai avut un prim-ministru, Tătărăscu, de numele căruia se leagă dezvoltarea şi modernizarea judeţului. Din nefericire, v-am avut şi pe dumneavoastră, de al cărui nume-Ponta se va lega eşecul, disperarea, adică falimentul acestei regiuni.

Acum, înţelegeţi care este diferenţa între un om mare, TĂTĂRĂSCU, și unul mic, mic… Ponta.

Mereu ne-aţi tratat cu dispreț, ne-aţi sedus în fiecare campanie, apoi ne-aţi abandonat. Dacă alegerile nu ar fi pe listă, cu siguranţă nu aţi mai intra în parlament. Oare nici asta nu vă îngrijorează? Văzând lista cu numele candidaţilor în fruntea căreia vă aflaţi, înţeleg că plăcerea dumneavoastră şi a celor care conduc organizaţia locală este aceea de a ne batjocori pe noi, electoratul. Claudiu Manta pare fi excepţia din această ofertă electorală, pentru ceilalţi mă întreb, desigur, retoric, ce îi recomandă? Ca, de exemplu, pe Alin Văcaru? N-aţi priceput, domnule Ponta, nici după atâtea experienţe, că politica mare se face cu oameni instruiţi care au personalitate, caracter?! C****e, fie ele şi de genul masculin, în politică nu pot avea respectabilitate. Oare ce or simţi colegii dumneavoastră de partid, de exemplu, profesorul Nichifor, profesorul Pasti, Luis Popa, când văd asemenea creaturi trimise spre Parlament? Târgu Jiul este un oraş ai cărui locuitori sunt trişti şi pentru că au un primar care administrează municipalitatea într-un mod cel puţin iresponsabil. De multe ori m-am întrebat dacă Florin Carciumaru mai este în toate facultăţile mintale?! Poate n-o fi, şi astfel se explică jaful economic şi administrativ pe care l-a propovăduit. Din aceste motive, domnule Victor Ponta, declar public că nu o să votez PSD-ul, deşi, doctrinar, cât se poate vorbi în România despre doctrine, mă situez de stânga. Le sugerez şi gorjenilor să facă acelaşi lucru. Alt mijloc prin care să ne demonstrăm demnitatea nu avem”, se arată în scrisoarea publicată pe Gorj Domino.

Fostul președinte al PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este cercetat pentru folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani. Procurorii DNA Ploiești au instituit, la 19 octombrie, sechestru pe un imobil aparținând lui Ponta, măsura asigurătorie fiind dispusă în dosarul cunoscut sub numele de „Ponta-Ghiță-Blair”, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, măsura asigurătorie dispusă în cauză vizează o locuință a lui Victor Ponta, nu și alte bunuri ale acestuia ori ale deputatului Sebastian Ghiță, de asemenea cercetat în dosar. Ponta este urmărit penal în acest dosar pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a decorat mai multe organizații și fundații, cu prilejul Zilei Copilului

Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de...

GRAFIC. Cu cât vor crește salariile profesorilor după adoptarea Ordonanței

Ministerul Educației arată că majorarea salariilor a fost făcută de aproape 25% , după adoptarea Ordonanței de Urgență, cât a fost cerința profesorilor, însă...

Salvaţi Copiii: rămânem în topul european al mortalităţii infantile

Situaţia copilului în România rămâne una marcată de disparităţi severe, inechitatea fiind prezentă în viaţa copiilor români încă de la naştere, susţin reprezentanţii Organizaţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă