16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalRusia susține că va avea "ținte legitime" în Polonia, dacă această țară...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

“Instalațiile relevante” din Polonia vor deveni “ținte legitime” pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite.

Acest avertisment a fost transmis de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

“După cum puteți presupune, în cazul în care arme nucleare americane apar pe pământul polonez, instalațiile relevante vor fi adăugate imediat la lista țintelor legitime care urmează să fie lovite în scenariul unei confruntări militare directe cu NATO”, a declarat, la Moscova, în fața jurnaliștilor, Maria Zaharova.

Însuși președintele Poloniei declara, acum câteva zile, că țara lui este dispusă să găzduiască arme nucleare ale SUA. „Dacă aliaţii noştri decid să desfăşoare arme nucleare pe teritoriul nostru pentru a întări Flancul Estic al NATO, noi suntem pregătiţi să facem acest lucru”, declara, într-un interviu, preşedintele Andrzej Duda.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă