15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalEuropa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea loc joi, 2 mai, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe 8, respectiv 9 mai.

Aston Villa trăiește un moment istoric, având ocazia să ajungă într-o finală europeană pentru prima dată după o pauză de 42 de ani. Sub conducerea lui Unai Emery, care a câștigat Europa League de mai multe ori, Villa este văzută ca favorită la câștigarea trofeului, având o cotă de 2.10 la cucerirea trofeului, după ce a eliminat-o pe Lille în Franța. Meciul retur s-a terminat la egalitate, cu scor 3-3 la general, însă Aston Villa a triumfat în urma loviturilor de departajare, unde portarul Emiliano Martinez a avut câteva intervenții salvatoare.

Ultima oară când Villa a ajuns în semifinalele unei mari competiții UEFA a fost în aprilie 1982, când au întâlnit pe Anderlecht în Cupa Europei. Acum, sub Emery, echipa simte că poate realiza ceva special, după cum spune portarul Martinez: „Acest grup de jucători și antrenorul sunt foarte speciali. Se simte că vom face ceva special.”

În semifinale, Aston Villa o va întâlni pe Olympiacos, care a avut de asemenea nevoie de penalty-uri pentru a trece de Fenerbahce. Acesta a fost un rezultat mare pentru greci, iar acum cota lor pentru a câștiga competiția este de 10. Olympiacos, adversarul lui Aston Villa, vine din Grecia cu un moral bun după ce a trecut în fazele eliminatorii. Echipa este în semifinale pentru prima oară în istoria lor europeană, un triumf orchestrat de fostul antrenor al celor de la Sevilla, Jose Luis Mendilibar.

Olympiacos a ajuns în această fază după ce a terminat pe locul al treilea în Superliga Greciei și a trecut de Europa League în faza grupelor. Obținând victorii impresionante în drumul lor, inclusiv un 7-5 împotriva lui Maccabi Tel-Aviv și un 3-3, 3-2 la penalty-uri împotriva lui Fenerbahce, grecii speră să facă o surpriză și împotriva lui Aston Villa. Ayoub El Kaabi și Kostas Tzolakis sunt principalii jucători de urmărit, primul fiind vedeta echipei, iar cel de-al doilea un tânăr talent promițător. Cu câteva zile înainte de startul partidelor, vor apărea și avancronici detaliate, însoțite de ponturi pariuri de la specialiștii PariuriX.

Pe de altă parte, Fiorentina, care este a doua favorită a competiției, având o cotă de 2.75, și-a asigurat un loc în semifinale pentru a doua oară, în sezoane consecutive. Anul trecut, echipa a ajuns în finală, dar a pierdut în fața lui West Ham. Acum, sub conducerea antrenorului Vincenzo Italiano, formația „viola” speră să depășească performanța din sezonul anterior, deși au o sarcină dificilă în semifinală, împotriva celor de la Club Brugge, care au primit o cotă de 7.00 pentru a cuceri trofeul. Fiorentina este neînvinsă acasă în Europa, în acest sezon, dar are adesea probleme în a transforma posesia în goluri.

Cei de la Club Brugge, adversara Fiorentinei, vin după o victorie importantă împotriva grecilor de la PAOK și speră să evolueze cu aceeași dezinvoltură și în semifinale. Ferran Jutgla, atacantul spaniol al echipei, a marcat două goluri în meciul de calificare și este optimist în privința șanselor echipei sale: „Fiorentina va fi un adversar foarte greu, dar visăm să ajungem în finală. Suntem foarte entuziasmați de această posibilitate.”

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă