12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechMacovei, despre confiscarea banilor din campania electorală: AEP nu a ținut cont...

Macovei, despre confiscarea banilor din campania electorală: AEP nu a ținut cont de procedura PayPal

Monica Macovei a precizat, luni, referitor la decizia Autorității Electorale Permanente de confiscare banilor destinaţi campaniei electorale a acesteia, că instituția nu a ținut cont de procedura sistemului PayPal și a decis, astfel, să confiște ”sume care au fost primite legal și transparent”, conform unui comunicat de presă remis redacției.

Europarlamentara a transmis, în acest sens, că, în timpul campaniei electorale, toate încasările și cheltuielile au fost făcute legal și transparent.

”În campania electorală am făcut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanțări mici de la mulți oameni, nu donații mari, nu bani murdari, aduși cu punga. Toate încasările și cheltuielile au fost legale și transparente”, a declara Macovei.

De asemenea, Monica Macovei a precizat că unele persoane au făcut donații mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar acești bani nu puteau fi folosiți în campanie decât după ce erau transferați de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donației.

”Așadar este o procedură în doi pași, și numai după pasul doi, prin care donațiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate și folosite. AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite și cheltuite transparent”, a mai precizat europarlamentara.

Monica Macovei a ținut să precizeze, totodată, că a respectat toate legile.

”Am respectat în totalitate legea și toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar, așa cum prevede legea. Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparență. AEP a confiscat și acești bani, deși nu erau din campania electorală și fuseseră primiți și cheltuiți transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanța de judecată”, a conchis Monica Macovei.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis confiscarea a aproape 300.000 de lei din banii destinaţi campaniei electorale a Monicăi Macovei. Decizia a fost luată în urma neregulilor înregistrate în privinţa fodurilor destinate campaniei candidatului independent.

 

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă