20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăTechGeoană vrea să colaboreze cu PNL

Geoană vrea să colaboreze cu PNL

Senatorul Mircea Geoană a declarat, la Adevărul Live, că a demarat discuții cu noul PNL.

Geoană a explicat că momentul depunerii moțiunii de cenzură va fi în luna februarie, cel târziu martie și este decisiv ca lovitura să reușească acum. ”Altfel, am avea un Guvern Ponta cel puțin până în toamnă, ceea ce ar complica mult lucrurile”, a declarat senatoru.

”Eu vreau să fiu liderul stângii, liderul noului PSD așa cum liderii noului PNL sunt liderii dreptei românești”, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a subliniat faptul că agăţarea PSD-ului de Ponta şi de Dragnea va tine partidul în opoziţie pe o perioadă îndelungată de timp.

“ În 10-12 zile, un grup de iniţiativă pentru PSD va fi lansat oficial. Eu sunt alternativa la Ponta. Da, noul PSD trebuie să demonstreze că are forţă în Parlament. E o chestiune bărbăteacă. Dacă facem o chestiune, vreau să fiu liderul noului PSD, al stângii. Dacă înţelegem că, pentru un număr de ani, până stabilim regula jocului, aceste două mari formaţiuni, venim cu partea dinspre stânga, construim o Românie care se aşază pe o nouă temelie. “a continuat Mircea Geoana.

Votul din diaspora un semnal pentru social-democraţi

Mircea Geoană a adăugat faptul că oamenii au devenit constienţi de faptul că ei deţin puterea şi nu mai sunt dispuşi să o lase din mână. Un exemplu în acest sens a fost votul din diaspora.

“Uitaţi-vă la votul din diaspora – numai când îţi aduci aminte de cozile din străinătate, votezi pe oricine altcineva. Salut acest activism renăscut în România. Ar fi bine ca acest activism să se traducă într-o presiune mai mare la adresa mediului politic, a administraţiei” a continuat senatorul.

“Democraţia internă a fost pusă în paranteze”

Amânarea congresului PSD a fost o decizie luată din teamă, a adăugat Geoană.

“Democraţia internă în PSD a fost pusă în paranteze de multă vreme. Deciziile se iau pe domeniul de vânătoare al nu ştiu cărui superbaron. Nu spun că era perfect când conduceam eu, dar măcar era vot competitiv.” 

De asemenea, Mircea Geoană a avut o întâlnire cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat al SUA în care s-a discutat despre formarea unei noi majorităţi în Parlament şi o posibilă schimbare a Guvernului.

“A fost o vizită prin care s-a dorit transmiterea unui mesaj de încredere, cordial pentru noul preşedinte. A fost o vizită dedicată unui nou început în România, unui semnal către noul preşedinte că acest nou început trebuie să reprezinte o Românie mai puternică şi strategic, şi economic”, a declarat fostul ministru de Externe pentru adevărul live.

La întâlnirea cu Victoria Nuland s-a discutat şi despre legislaţia Big Brother. Mircea Geoană a îndemnat la răbdare pentru a găsi un echilibru între apărarea statului şi dreptul omului de a fi apărat.

“Experienţa îmi spune că nu e bine să adopţi legi importante sub imperiul emoţiilor.”a continuat Geoană.

De menţionat este faptul că Mircea Geoană a fost exclus  din PSD la sfârşitul anului trecut şi a cedat vila de protocol în care locuia, casă care ieri a fost cumpărată de un dezvoltator imobiliar la o licitaţie organizată de RAPPS. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă