21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportVladimir Putin a efectuat o scufundare în Marea Baltică la bordul unui...

Vladimir Putin a efectuat o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf

Preşedintele rus, Vladimir Putin a efectuat luni o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf pentru a inspecta epava unei nave eşuate în 1869, potrivit unor imagini ale postului de televiziune public, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Postul public de televiziune Pervâi Kanal a arătat imagini cu preşedintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf şi s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei.

“Stă pe partea dreaptă şi este într-o stare excelentă, se vede bine denumirea navei”, a comentat Putin, citat de agenţiile ruseşti după o acţiune de scufundare care a durat 30 de minute.

Preşedintele rus îşi cultivă în ultimii ani imaginea unui om de acţiune. El a fost filmat la bordul unui submarin de explorare, pe fundul lacului Baikal, conducând o maşină de Formula 1, aflându-se la vânătoare de balene cu arbaleta, pilotând un bombardier sau neutralizând un tigru în Siberia.

O expediţie arheologică în 2011 în Marea Neagră a premierului Vladimir Putin, în cursul căreia acesta ar fi descoperit două amfore vechi de 1.500 de ani, a fost ironizată de presa independentă, care a remarcat că amforele nu erau acoperite cu alge sau cochilii.

Câteva luni mai târziu, purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov a recunoscut că evenimentul a fost regizat.

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă