29 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportBaschetBill Walton, unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate...

Bill Walton, unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile, s-a stins din viață

Doliu în NBA. Legendarul Bill Walton s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul.

Legenda baschetului Bill Walton, care a condus echipa UCLA Bruins la două titluri naționale înainte de a câștiga două campionate în timpul carierei sale în NBA, a murit la vârsta de 71 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul, notează presa internațională.

Walton a decedat luni, în timp ce era înconjurat de cei dragi, a anunțat familia sa într-un comunicat publicat de NBA.

„Bill Walton a fost cu adevărat unic”, a declarat Adam Silver, comisarul NBA, într-un comunicat.

Născut pe 5 noiembrie 1952 în La Mesa, California, Walton și-a făcut un nume în lumea sportului datorită abilităților sale extraordinare pe teren și personalității sale carismatice.

Walton a jucat baschet la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) sub conducerea legendarului antrenor John Wooden. În timpul său la UCLA, Walton a contribuit semnificativ la succesul echipei, ajutând-o să câștige două titluri naționale consecutive în 1972 și 1973. În 1973, a fost numit Jucătorul Anului în NCAA și a fost recunoscut pentru performanțele sale impresionante, inclusiv un joc de campionat în care a marcat 44 de puncte și a avut 13 recuperări.

Cariera profesională a lui Walton în NBA a început când a fost ales ca primul overall pick de către Portland Trail Blazers în draftul din 1974. În ciuda unor probleme semnificative cu accidentările, Walton a avut un impact major în NBA. El a condus Trail Blazers la primul lor titlu NBA în 1977 și a fost numit MVP al Finalei. De asemenea, în sezonul 1977-1978, Walton a fost numit MVP al sezonului regulat. Ulterior, a jucat pentru San Diego Clippers și Boston Celtics, câștigând al doilea său titlu NBA cu Celtics în 1986.

După ce s-a retras din activitatea de jucător, Walton a devenit un analist sportiv apreciat, cunoscut pentru stilul său vibrant și cunoștințele profunde despre joc. A lucrat pentru diverse rețele de televiziune, inclusiv ESPN și ABC, unde a continuat să fie o voce distinctă și influentă în comentariul sportiv.

Pe lângă realizările sale sportive, Walton este cunoscut și pentru personalitatea sa excentrică și implicarea în diverse cauze sociale și de mediu. A publicat o autobiografie intitulată “Back from the Dead”, în care povestește despre luptele sale cu durerea cronică și procesul de recuperare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...

Asistentul unui ministru din Marea Britanie numește planul privind migranții în Rwanda drept „prostie” într-o înregistrare audio scursă

Ministrul de interne din Marea Britanie a apărat, duminică, 23 iunie 2024, un asistent parlamentar care a numit planul guvernului de a deporta migranții...

Zboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zboruri anulate în două terminale și sosiri deviate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024 Zborurile la...
Ultima oră
Pe aceeași temă