25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportVasile Blaga: Guvernul USL ar trebui să îşi dea demisia de onoare

Vasile Blaga: Guvernul USL ar trebui să îşi dea demisia de onoare

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi că Guvernul USL ar trebui să îşi dea demisia de onoare pentru modul în care a organizat referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

“Partidul democrat liberal nu a contestat niciodată deciziile CCR. Contestaţiile USL prelungesc criza politica din România cu încă 45 de zile, ceea ce o să ne coste pe toţi foarte mult.

Decizia nu este imputabilă judecătorilor CCR, ci Guvernului USL. Guvernul USL este singurul care în cei 22 de ani de când funcţionează Curtea dă date contradictorii.

Gestul de azi al Ministerului de Interne impune demisia de onoare a întregului Guvern, dacă mai are onoare”, a declarat Vasile Blaga.

Blaga a mai spus că de la bun început planul USL viza blocarea revenirii preşedintelui ales la Cotroceni, indiferent de prezenţă, de validarea sau invalidarea referendumului.

“Instabilitatea politică a USL ne-a costat 6 miliarde de euro până acum şi în continuare o să ne coste foarte mult. Pentru păstrarea lui Crin Antonescu pe scaunul de preşedinte interimar, USL este gata să sacrifice România”, a declarat Vasile Blaga.

El a mai susţinut că astăzi s-a intrat “în etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL, prin mistificarea datelor privind numărul cetăţenilor cu drept de vot”.

“Acţiunile USL au fost instrumentate împotriva sfaturilor liderilor europeni. USL aruncă încă o pată asupra României, cu consecinţe imprevizibile pentru viitorul nostru european”, a precizat Blaga.

Cele mai citite

#GETHOMESAFE, serviciu dedicat siguranței femeilor. În ce constă acesta

Erika Isac a anunțat joi seara, prin intermediul rețelelor de socializare, lansarea platformei #GETHOMESAFE, în parteneriat cu o firmă privată de pază. Aceasta este...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă