28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăȘtirile zilei#GETHOMESAFE, serviciu dedicat siguranței femeilor. În ce constă acesta

#GETHOMESAFE, serviciu dedicat siguranței femeilor. În ce constă acesta

Erika Isac a anunțat joi seara, prin intermediul rețelelor de socializare, lansarea platformei #GETHOMESAFE, în parteneriat cu o firmă privată de pază. Aceasta este prima inițiativă de securitate gratuită dedicată protecției femeilor, potrivit artistei.

Cunoscută pentru implicarea sa în teme sociale, reflectată în piese precum „Macarena” și „Femei în Parlament”, Erika Isac lansează acum #GETHOMESAFE împreună cu SSG Security. Serviciul gratuit, disponibil pe WhatsApp (Business Account), este conceput pentru a asigura siguranța femeilor, reprezentând un răspuns direct la abuzurile și violențele îndreptate împotriva lor.

“Este cel mai important proiect al meu de până acum și mă bucur că am atâția oameni alături de mine, le mulțumesc fiecăruia dintre ei pentru implicare. Fiecare femeie are dreptul de a se simți în siguranță, iar #GETHOMESAFE este un pas important în direcția protejării și sprijinirii femeilor, oferindu-le un instrument ușor de utilizat și accesibil pentru a se simți în siguranță oriunde s-ar afla”, a explicat Erika Isac. 

#GETHOMESAFE este conceput pentru a oferi femeilor un sentiment de securitate în diverse situații – de la plimbările în parc sau pe stradă, până la ieșiri la întâlniri, în cluburi sau în orice alte contexte în care fetele și femeile doresc să se simtă în siguranță. Utilizatoarele pot transmite locația lor în timp real prin WhatsApp către un număr dedicat, permițând echipei de intervenție să monitorizeze traseul lor.

În cazul în care o femeie simte că este în pericol, poate solicita ajutor imediat trimițând în chat textul “Macarena” sau emoji-ul asociat “💃🏻”. Această notificare va alerta imediat cea mai apropiată echipă SSG, care va interveni pentru a oferi asistență și protecție. Mai multe detalii sunt disponibile pe gethomesafe.ro.

Momentan, serviciul este în prezent disponibil în București și Ilfov, dar există planuri de extindere la nivel național.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă