22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportVântu: În 2006 am început demersurile pentru suspendarea lui Băsescu

Vântu: În 2006 am început demersurile pentru suspendarea lui Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu spune că a fost interceptat încă din 2006 şi că în acel an, “extrem de iritat” de o declaraţie a lui Traian Băsescu privind “un aşa-zis furt” din Banca Agricolă, a început un lobby pentru suspendarea preşedintelui.

“Mă interesează trecerea serviciilor de informaţii sub control parlamentar. Acest lucru îl susţin şi azi. Modul în care abuza Băsescu de aceste instituţii de pe atunci se dovedea periculos”, a spus Vîntu, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Acesta a arătat că, în demersul de suspendare a preşedintelui a discutat “cu toată lumea”, partide parlamentare sau oameni de afaceri.

Omul de afaceri a adăugat că în 2007 s-a “inactivat din lobby-ul împotriva lui Traian Băsescu”.

“Ştiam încă din 2006 de această agresiune, am făcut şi o plângere la Comisia de Control a activităţii SRI şi nu s-a luat nicio măsură”, a mai spus Vîntu.

El a precizat că la dispoziţia Parchetului au fost puse convorbiri private cu soţia – “inclusiv din dormitor” – copiii şi prietenii.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în 15 septembrie, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, că mai mulţi trimişi ai lui Traian Băsescu i-au cerut “o parte” din trustul Realitatea şi că, în pofida ameninţărilor, a refuzat, după care a avut loc controlul ANAF, totul culminând cu arestarea sa.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aghiotantul său Alexandru Stoian şi cetăţeanul moldovean Octavian Ţurcanu sunt cercetaţi pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, fugit din România din 2000, când a izbucnit scandalul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, care a condus la păgubirea a 300 de mii de investitori.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de eliberare a celor trei că procurorii ar fi trebuit să ceară arestarea acestuia atunci când s-au descoperit faptele şi că notorietatea şi consecinţele fenomenului FNI nu pot fundamenta, prin ele însele, privarea de libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, acuzaţi de favorizarea lui Nicolae Popa.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă