13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportUPDATE. VIDEO. Antonescu: Decizia PNL este una ireversibilă. Tăriceanu s-a pus într-o...

UPDATE. VIDEO. Antonescu: Decizia PNL este una ireversibilă. Tăriceanu s-a pus într-o postură ridicolă. M-a sunat din biroul domnului Ponta

UPDATE: Lucrurile au fost clare la tentativa tristă şi eşuată a lui Tăriceanu. S-a pretat şi domnul Ponta. Ponta contează din punct de vedere politic. Sper că nu vedem o negociere cu domnul Stroe. Se decredibilizează complet ca premier al României, a declarat Antonescu la postul B1TV. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a susţinut, miercuri, declaraţii de presă privind decizia PNL de a ieşi de la Guvernare, dar şi despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.  Antonescu spune că Tăriceanu s-a pus într-o situaţie ridicolă, urcând, prin spatele partidului, la uşa lui Victor Ponta. mai mult, Antonescu a spus că Tăriceanu l-a sunat din biroul lui Victor Ponta.

Crin Antonescu, despre Stroe. Nu mi s-a notificat că radu Stroe ar fi demisionat din partid. este singura persoană cunoscută cu nume şi prenume care s-a solidarizat cu Tăriceanu.

Citeşte şi: Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL. Tăriceanu, despre întoarcerea în USL: Dragă Crin, dacă nu îţi asumi această resposabilitate, o voi face eu

Am vorbit azi cu domul Tăriceanu dar în condiţii pe care nici nu aş vrea să le evoc. M-a sunat din biroul domnului Ponta.

Am fost pus într-o situaţie stânjenitoare încât l-am rugat pe Tăriceanu să mă scoată din ea. O asemenea situaţie de jenă nu am avut în 24 de ani de când fac politică.

Crin Antonescu:  Funcţiile de secretar de stat, în unele cazuri de subsecretar de stat sau de agenţii asimilate cu această funcţie care sunt funcţii politice, din acelea s-a cerut demisia. Dacă la ANAF se află în această situaţie şi domnul Diaconu, care este membru al partidului după câte ştiu, nu doreşte să se conformeze deciziei partidului, sigur că atunci va fi exclus din PNL. Există o singură excepţie, trebuie să vă spun de pe acum, şi anume domnul Stejărel Olaru, care are o funcţie de secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care este angajat într-un proiect important, delicat, legat de românii de pretutindeni şi căruia în măsura în care Guvernul doreşte să-i acorde încredere înainte, i-am acordat ca să spunem aşa o dispensă, pentru că într-adevăr e un proiect foarte important.

Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi membru în Consiliul de Coordonare al Organizaţiei PNL Diaspora, şi Dan Manolescu, numit secretar de stat în Finanţe la propunerea PNL, au participat miercuri la şedinţa de guvern.

Aceştia sunt singurii secretari de stat care s-au aflat la masa de şedinţă, alături de miniştrii PSD.

Crin Antonescu: Băsescu ar trebui să înţeleagă că a veni şi insulta mereu, pe criterii strict partizane a unor lideri politici doar pe motivul că nu-ţi plac, nu este un model de urmat şi sper să se încheie o dată cu activitatea prezidenţială a sa.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/bd64a2c88531b9ba7cddfdd87b452664/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Sper ca marţi să intram cât de cât în normalitate.

Radu Stroe, de partea lui Tăriceanu

Domnul Băsescu ar fi putut fi un foarte bun antibăsist, pe gustul domnului Ciuvică, de exemplu. De ce? Pentru că exact aşa cum sunt canoanele antibăsismului mecanic, şi domnul Băsescu consideră că este normal ca, de câte ori deschide gura, de câte ori vorbeşte, mai ales de la pupitrul prezidenţial, să înjure într-o anumită direcţie şi anumiţi oameni, că are motiv sau nu are (…) Exact cum cred că domnul Ponta, de pildă, în calitatea sa de prim ministru, nu în calitatea sa de Victor Ponta, ar trebui să nu mai negocieze cu mare pompă cu oameni care urcă singuri scările şi care pleacă aşa cum au venit, cred că şi domnul Băsescu ar trebui să înţeleagă că, în calitate de preşedinte, are dreptul şi chiar datoria de a spune clar ce crede că nu este în ordine într-o decizie guvernamentală, într-o lege, că de aceea are şi dreptul de a o retrimite, într-o chestiune majoră. A veni şi a insulta mereu pe criterii strict partizane lideri politici, şefi de partide, oameni politici pe motiv că nu-ţi plac nu este un motiv de urmat, ci un model care sper să se încheie odată cu spectaculoasa, dar sterila, stearpa activitate prezidenţială a lui Traian Băsescu.
Acuzaţia, insinuarea cu atât mai mult unor comentatori politici, a unor jurnalişti altfel adevăraţi, posturi de TV, privitoare la implicarea mea în treburile justiţiei sau în dirijarea justiţiei împotriva unor colegi din partidul meu, sau insinuarea sau acuzaţia directă preluată şi de membrii PSD cum că DNA, de pildă, s-ar amesteca în PNL ajutându-mă pe mine, aşa ceva este peste orice închipuire (…) A insinua înţelegeri între mine şi Traian Băsescu şi DNA, în triunghi, este cea mai mare mizerie pe care am putut-o vedea în 24 de an

Crin Antonescu: Cristian David a demisionat din partid. Eu cred în nevinovăţia sa. Îi mulţumesc că nu implică imaginea partidului în acest dosar.

Citeşte şi: VIDEO. DNA cere aviz de urmărire penală pentru Cristian David. Ministrul e acuzat de abuz în serviciu şi uz de fals

Crin Antonescu: De douăzeci şi ceva de ani, mai ales de cinci, credeam că am auzit despre mine tot ceea ce se putea auzi. Insinuarea unor comentatori politici, ai unor jurnalişti, altfel adevăraţi, posturi de televiziune privitoare la implicarea mea la treburile justiţiei, insinuarea sau acuzaţia directă luată de membrii PSD, este peste orice închipuire.

Crin Antonescu: În ceea ce-l priveşte pe Tăriceanu, a fost un moment trist din istoria PNL, de a vedea un fost preşedinte de partid şi un fost premier al acestui partid, acţionând într-o poziţie jenantă de client aspirant la uşa actualului premier.

Tăriceanu s-a pus într-o postură ridicolă.

UPDATE: George Scutaru: Regret că Tăriceanu se pretează la aşa ceva pentru a fi preşedinte şi a-i asigura o viaţă liniştită lui Ponta

PNL este alcătuit din oameni în carne şi oase, a avut dintotdeauna tipul său de clientelă politică însă nu a luat niciodată decizii, în funcţie de acest lucru.

Îi rog pe toţi membrii PNL şi liderii care azi au avut o reacţie elegantă dar categorică faţă de Călin Popescu Tăriceanu, să-l ţină minte ca pe tânărul care apărea în piaţa revoluţiei din 1990, ca un prim -ministru care s-a luptat şi a apărat democraţia.

Să-l ţinem minte aşa şi nu ca un om care prin spatele partiului său, urca scările singur, la uşa lui Victor Ponta.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora: Tăriceanu nu are mandat să discute cu Ponta

Îl rugăm pe premier să formeze repede o majoritate decentă. dacă decizia de a veni marţi, 4 martie este reală, este o decizie bună, PNL va vota împotriv aunei asemenea formule, dar considerăm că este normal.

România are nevoie de un Guvern stabil.

Sper că marţi, fie vom avea un nou Guvern, fie vom căuta altul.

Crin Antonescu: Vreau să mă adresez public domnului Ponta, să ia act de decizia ireversibilă a PNL, să procedeze cu decenţă în raport cu aceasta.

Nu serveşte nimănui şi chiar este o degradare a imaginii domnului Ponta să negocieze cu unul-doi oameni din PNL.

UPDATE: Voicu: Tăriceanu nu are susţinerea PNL în discuţiile cu Ponta

Este nedemn pentru funcţia de premier.

Crin Antonescu: Azi a fost o zi specială şi paradoxală pentru PNL. Am avut, pe de o parte, marea bucurie de a dovedi că în România nu toate partidele fac politică pentru ciolan.

PNL a dovedit că este un partid care-şi doreşre să guverneze, nu pentru a obţine cu orice preţ nişte funcţii. Este un partid capabil să renunţe la aceste poziţii. Le mulţumesc tutror colegilor.

Deciziile PNL nu au fost emoţionale şi pripite au fost luate de oameni responsabili. A fost o decizie grea dar luată în mod categoric a PNL şi ireversibilă.

 

 

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă