12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportUPDATE: Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de...

UPDATE: Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea

UPDATE: Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, crede că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială să participe la ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei din cauză că la ultima depunere de jurământ a părăsit sala în momentul în care preşedintele a început să vorbească.

“Mi-e uşor să îmi imaginez că este o reacţie la plecarea mea din cursul precedentei ceremonii de depunere a jurământului la doamna Ramona Mănescu, când am părăsit sala la discursul domnului Băsescu, dar alte comentarii nu am. Chiar dacă îmi explic în felul acesta decizia preşedintelui, nu înseamnă că o şi aprob. Credeţi că totuşi ar fi trebuit să invite un vicepreşedinte al Senatului”, a precizat pentru Crin Antonescu pentru “Gândul”, citat de Mediafax.

—–

Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Andrei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru Mediafax, surse parlamentare.

Potrivit surselor, Preşedinţia nu a acceptat la ceremonie prezenţa unui număr extins de invitaţi. Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va fi prezent la depunerea jurământului lui Andrei Gerea propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, a declarat, miercuri, că prin refuzul de a-l invita pe Crin Antonescu la ceremonia de depunere a jurământului ministrului Andrei Gerea, Traian Băsescu încalcă o regulă de bun-simţ.

“Nu mă voi coborî la nivelul de a analiza decizii legate de organizarea unor evenimente formale şi de protocol, specifice Palatului Cotroceni, însă cred că poate observa toată lumea că, ceea ce era o regulă de bun-simţ, de protocol, era o cutumă, ca la depunerea jurământului unor miniştri, să participe şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi alţi invitaţi din partea celui sau celor care depuneau jurământul, iată că astăzi, Traian Băsescu a hotărât că nu mai trebuie respectat nici protocolul şi nu e cazul să mai fie o gazdă pentru acest eveniment”, a spus Cristina Pocora.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că a fost informat de preşedinţie de ceremonie prin canalele oficiale.

 

“Eu am să vă spun un lucru şi e important pentru toţi cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem să spunem ce cuvinte vrem noi când jucăm în campionatul intern, dar toţi ne vedem la echipa naţională. Iar când suntem la echipa naţională avem nevoie de o atitudine şi un comportament pentru că facem parte din echipa naţională şi eu şi Victor Ponta şi Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, toţi cei care avem demnităţi în statul român. Acolo suntem obligaţi să respectăm regulile pentru că am fost selectaţi în echipa naţională”, a precizat Zgonea.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recentă depunere de jurământ de către un ministru la Cotroceni, înainte de terminarea evenimentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă