22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportUdrea: Mogulii au vrut să dispară Băsescu. Nu ştiu dacă şi fizic

Udrea: Mogulii au vrut să dispară Băsescu. Nu ştiu dacă şi fizic

Patronii de presă Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost acuzaţi de Elena Udrea că au avut „acelaşi plan”, prin care „preşedintele trebuia să dispară”. „Acum nu ştiu dacă şi fizic, poţi să interpretezi cum vrei”, a comentat aceasta, potrivit Realitatea.net.

Mai mult, ministrul turismului a sugerat că, în perioada imediat următoare, se vor afla „multe altele” în legătură cu „subordonaţii” lui SOV: jurnalişti, lideri de sindicat, oameni din instituţiile statului. „Probabil vom afla multe altele despre ce a însemnat subordonatrea unora care reprezină instituţii ale statului, a jurnaliştilor, a liderilor de sindicat lui SOV”, a spus Udrea.

Între „subordonaţii din politică”, Elena Udrea i-a enumerat pe Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc, dar a făcut o referire şi la actualul lider al PSD: „Domnul Ponta este totuşi sub influenţa celor care sunt în sfera domnului Vîntu”.

Tot de moguli a legat ministrul Dezvoltării şi protestele recente ale poliţiştilor de la Cotroceni, care au dus în final la demisia de la Interne a lui Vasile Blaga. Elena Udrea a susţinut că, „din ce ştie de la cei din teritoriu”, „protestul la Cotroceni era organizat mai dinainte” de „oameni care sunt pe listele de plată ale lui Vîntu”. „Probabil domnul Blaga ştie mai multe. (…) Nu m-aş mira ca, în cadrul acestei stategii, să fi fost pusă la cale o astfel de acţiune cu scopul de a provoca suspendarea preşedintelui. Oamenii ăştia (sindicaliştii, n.r.) sunt parte din ei pe listele de plată ale lui SOV. Cei din teritoriu mi-au spus că ştiau de la şefii inspectoratelor judeţene de poliţie că se va merge la Bucureşti, la Cotroceni, şi probabil se va întâmpla şi altceva”, a adăugat Udrea.

“Sunt total împotriva oricărei forme de manifestare violentă. Orice manifestare violentă întoarce România cu 20 de ani înapoi. Singurele mijloace prin care se pot regla astfel de lucruri sunt mijloacele constituţionale. Suspendarea domnului Băsescu se poate face şi trebuie făcută numai prin mijloace constituţionale, dacă ea va fi făcută”, declarase SOV, la emisiunea Ora de Foc, de la Realitatea TV.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă