22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportUdrea:E absolut esenţial ca în PDL să existe o separaţie între politică...

Udrea:E absolut esenţial ca în PDL să existe o separaţie între politică şi afacerile cu statul

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blog că este nevoie în continuare ca în PDL să existe o separaţie între derularea de afaceri cu statul şi calitatea de demnitar, estimând că fără această demarcaţie presa va continua să vorbească despre diverse conflicte de interese ale pedeliştilor, potrivit NewsIn.

“Cred în continuare în ideea separării politicii de afacerile cu statul. Din punctul meu de vedere, este absolut esenţial în procesul de recredibilizare a partidului. Nu putem merge înainte, nici ca partid şi nici ca Guvern, cu speculaţiile unei părţi a presei vizibil ostile care vorbeşte despre diversele conflicte de interese pe care le-ar avea unii reprezentanţi ai PDL”, spune ministrul, comentând revenirea în partid a lui Silviu Prigoană după ce în PDL s-a ridicat, pe motiv de discriminare, interdicţia unui demnitar de a avea afaceri cu autorităţile publice.

Udrea se delimitează şi de iniţiativa deputatului Prigoană de controlare a presei scrise de către CNA. “Poţi sta liniştit în ceea ce priveşte proiectul legislativ ca ziarele şi online-ul să fie verificate de CNA. PDL nu susţine acest demers al deputatului Silviu Prigoană. Eu, personal, nici nu cred în utilitatea unui asemenea demers. Acest blog are parte de moderare şi nu cred că ai văzut până acum să se cenzureze comentariile critice. Sigur, atât timp cât nu sunt injurioase”, îi răspunde Udrea unui blogger.

Deputatul Silviu Prigoană a anunţat săptămâna trecută că revine în PDL, deoarece în Biroul Permanent Naţional s-ar fi ridicat interdicţia ca demnitarii democrat-liberali să aibă afaceri cu statul, măsură considerată discriminatorie. Colegiul Director al PDL adoptase pe 30 mai o rezoluţie prin care împuternicea Biroul Permanent al partidului să stabilească un termen până la care demnitarii PDL să aleagă între funcţia publică şi afacerile cu statul. Anterior, la propunerea Elenei Udrea, BPN al PDL decisese ca partidul să îi oblige pe toţi democrat-liberalii care ocupă funcţii publice şi derulează în acelaşi timp afaceri cu statul, să opteze între cele două activităţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat pe 7 septembrie că decizia privind incompatibilitatea dintre afaceri şi funcţii politice nu a fost “operaţionalizată” în PDL şi nu are “norme de aplicare”. “I-am spus domnului Prigoană şi când a părăsit PDL că s-a grăbit, deoarece nu a aşteptat să se ia decizia, în sensul că aceasta nu a fost operaţionalizată. Nimeni nu vrea să lovească în nişte membri, care poate au pornit ca oameni de afaceri”, a spus Roberta Anastase, explicând că “operaţionalizarea” acestei decizii ar fi însemnat ca ea să fie prezentată şi în teritoriu şi să vină împreună cu un set de “norme” de aplicare, care nu au fost stabilite.

Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Cum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea Britanie la alegerile parlamentare

Marea Britanie va avea, în premieră, un „candidat AI” pe buletinele de vot pentru parlamentare, din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă