12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportTomac: Mişcarea Populară are 15 parlamentari

Tomac: Mişcarea Populară are 15 parlamentari

UPDATE: PMP are 15 parlamentari, a anunţat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Politicienii care au trecut la Mişcarea Populară sunt: Camelia Donici, Florin Secară, Cirprin Rogojan, Daniel Funeriu, Gabriel Berca, Florin Gheorghe, Dragoş Bunea, Andrei Voloşevici şi Florin Popescu.

Cinci parlamentari PDL urmează să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Cei cinci parlamentari sunt: Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Decizia lor a fost luată după ce Elena Udrea a hotărât să intre în PMP. Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mişcarea Populară a fost anunţată oficial, joi, preşedintele PMP, Eugen Tomac, spunând că aceasta este “unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre”.

Potrivit surselor, este posibil ca cei cinci parlamentari PDL să participe, vineri, la Colegiul Naţional al Mişcării Populare, organizat la Sighişoara.

De asemenea, la eveniment va fi prezent Cristian Preda, care a anunţat pe blog că se înscrie în PMP şi că va candida la PE.

Citeşte şi: UDATE. Elena Udrea s-a sfătuit cu Băsescu privind înscrierea în PMP. Europarlamentarul Preda, în PMP

De asemenea, este posibil ca la Colegiul Naţional al Mişcării Populare să participe şi unii dintre consilierii de la Cotroceni care au demisionat recent pentru a se înscrie în formaţiune. Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Pentru constituirea unui grup parlamentar este nevoie, la Camera Deputaţilor, de 10 deputaţi, iar la Senat de 7 senatori.

Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că “29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă