39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportThe Economist critică gafele legislative din România

The Economist critică gafele legislative din România

Un articol postat pe blogul site-ului The Economist, Eastern Approaches, denunţă procesul politic „disfuncţional” şi legile redactate în grabă din România, informează realitatea.net.

„Pare o glumă de 1 Aprilie”, scrie comentatorul săptămânalului britanic, referindu-se la votul „din greşeală” al deputaţilor democrat-liberali asupra legii care ar urma să reducă TVA-ul la alimentele de bază până la 5 la sută şi să scutească de impozitare pensiile de până la 2.000 de lei.

Comentatorul notează: „Acest vot este un exemplu al politicii disfuncţionale din România, unde legile par adeseori concepute cu câteva minute înaintea votului parlamentar şi unde se ţine prea puţin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar”.

Analistul de la The Economist nu este singurul care exprimă o astfel de opinie. Reprezentanţii Băncii Mondiale, de pildă, au realizat o evaluare a structurii guvernamentale din România în care menţionează despre „prevalenţa luării de decizii ad-hoc” şi critică „folosirea frecventă” a ordonanţelor de urgenţă care ignoră legile aprobate de Parlament.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă