12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTenis„Demolatorul” de recorduri vrea un nou titlu. Novak Djokovic și-a anunțat marele...

„Demolatorul” de recorduri vrea un nou titlu. Novak Djokovic și-a anunțat marele obiectiv pentru 2024

După ce a stabilit un nou record, Novak Djokovic visează la și mai multă glorie în 2024, când Parisul va găzdui singurul eveniment major care îi lipsește din palmares – Jocurile Olimpice.

Cel mai titrat tenismen din istorie, Novak Djokovic, nu are de gând să se oprească după ce a doborât un nou record, cucerind pentru a șaptea oară Turneul Campionilor.

După ce anul acesta a atins borna 24 în privința turneelor de Grand Slam câștigate, egalând recordul legendarei jucătoare australiene Margaret Court, Djokovic are un nou țel: să pună mâna pe singurul trofeu major care îi lipsește din palmares.

Jucătorul de 36 de ani a dezvăluit că visează să devină campion olimpic. „În 2024, Jocurile Olimpice vor fi unul dintre marile mele obiective, alături de turneele majore. Programul va fi foarte încărcat, vom trece de la zgură, cea mai lentă suprafaţă, la iarbă, la cea mai rapidă, pentru a reveni apoi la cea lentă. Va fi complicat şi o mare provocare”, a declarat Djokovic, după victoria din finală contra lui Jannik Sinner.

După ce a câştigat Turneul Campionilor de la Torino, „Nole” şi-a mărit avansul în fruntea ierarhiei ATP. Pentru sârb aceasta este a 400-a săptămână ca lider mondial, un record absolut în istoria tenisului. Într-un clasament all-time al jucătorilor cu cele mai multe săptămâni ca lideri mondiali, Djokovic este urmat de germanca Steffi Graf, cu 377 de săptămâni, și de americanca Martina Navratilova, care a stat pe primul loc pentru 332 de săptămâni.

După succesul din Italia, Djokovic s-a alăturat echipei de Cupa Davis a Serbiei, care joi, 23 noiembrie, va întâlni Marea Britanie, în sferturile de finală ale competiției. Dacă își va ghida țara spre succes în Final Eight-ul găzduit de Malaga, „Nole” va cuceri a doua „Salatieră de argint”, după cea din 2010.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă