14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României.

Programul oficial al premierului Ciolacu în ziua de 25 aprilie începe la București, la Palatul Victoria, la ora 9, printr-o întâlnire cu Jutta Urpilainen, comisar european pentru parteneriate internaționale. Imediat după aceea, premierul Ciolacu pleacă în vizită de lucru la Timișoara, unde se va desfășura și o ședință de guvern, de la ora 13. Ședința Executivului se ține la sediul Prefecturii Timiș.

De la ora 15, premierul va avea o întâlnire cu oameni de afaceri din județul Timiș, la Timișoara Convention Center.

Nu există o explicație oficială pentru faptul că ședința Executivului se ține la Timișoara, în loc să se țină la București, la Palatul Victoria, cum se întâmplă de obicei.

Se știe însă că, în județul Timiș, izbucnise un scandal între filialele județene ale PNL și PSD, după ce Ciucă și Ciolacu au decis să aibă un candidat comun la funcția de președinte al Consiliului Județean, în persoana lui Alfred Simonis (PSD). Șeful din acel moment al filialei Timiș a PNL, Alin Nica, este și actual președinte al CJ și dorește să candideze din nou, iar din acest motiv Nica a refuzat să-l susțină pe Simonis. Drept urmare, PNL l-a destituit pe Nica din funcția de președinte al filialei Timiș. În final, Nica și-a dat demisia din PNL și s-a înscris în partidul Forța Dreptei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă