18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisCe performanță! Jaqueline Cristian, calificată în semifinalele turneului WTA de la Praga

Ce performanță! Jaqueline Cristian, calificată în semifinalele turneului WTA de la Praga

Tenismena română Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului WTA 250 de la Praga, după ce a trecut de ucraineanca Katerina Baindl, cu 6-4, 1-6, 6-2.

Jaqueline Cristian (25 ani, 122 WTA), care a învins-o surprinzător în primul tur pe cehoaica Marie Bozukova, principala favorită, a câştigat după două ore şi patru minute de joc.

Românca a luat primul set cu 6-4, după două break-uri în finalul actului.Baindl a dominat setul secund, adjudecat cu 6-1. În decisiv, Jaqueline Cristian a început excelent şi a condus cu 3-0, Baindl s-a apropiat la 3-2, dar reprezentanta noastră a păstrat controlul jocului, impunându-se cu 6-2.

Singura confruntare anterioară dintre Jaqueline Cristian şi Katerina Baindl (29 ani, 98 WTA) s-a încheiat cu victoria româncei, cu 4-6, 6-4, 6-2, în iulie 2017, în primul tur la Bucureşti.

Jaqueline Cristian, care a reuşit 4 aşi, dar a comis şi 4 duble greşeli în meciul de vineri, şi-a asigurat un cec de 11.276 dolari şi 110 puncte WTA.

În penultimul act, românca o va înfrunta pe japoneza Nao Hibino.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă