21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportSurse: Propunerile social-democraților pentru CA al TVR: Irina Radu, Doina Gradea şi...

Surse: Propunerile social-democraților pentru CA al TVR: Irina Radu, Doina Gradea şi Alfred Bulai

Propunerile social-democraților pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune sunt Irina Radu, Doinea Gradea şi Alfred Bulai , informează surse social-democrate, citate de News.ro.

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat vor audia marţi reprezentanţii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV). Tot marţi va avea loc plenul reunit în care se va da votul pentru noul Consiliu al Televiziunii Publice.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, propunerile preşedintelui Klaus Iohannis pentru noul Consiliul de Administraţie al TVR sunt Christel Ţopescu, membru titular, şi Ana Maria Sandu, membru supleant.

Christel Ţopescu este în prezent coordonator cu atribuţii de producător executiv al Secţiei germane a TVR. Ea este soţia lui Cristian Ţopescu.

George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, a fost propus de Guvern pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Până în acest moment, PNL, UDMR şi ALDE au mai anunţat oficial care vor fi candidaţii propuşi.

Astfel, din partea liberalilor, în noul CA ar putea intra jurnalistul Oana Stănciulescu şi fostul secretar de stat Cristian Petcu. UDMR o va propune pe Debreczeni Hajnal. ALDE îl susţine pe regizorul Cristian Hadji-Culea, directorul Teatrului Naţional din Iaşi.

Alte propuneri trebuie să vină din partea angajaţilor din TVR şi din partea grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis în luna septembrie 2015, după ce raportul a fost respins de plen. Preşedinte director general a fost numită atunci Irina Radu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă