32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportSenatorul Ilieșiu cere demisia ”de onoare” a conducerii ANI ca urmare a...

Senatorul Ilieșiu cere demisia ”de onoare” a conducerii ANI ca urmare a evoluției cazului Diaconu

Senatorul Sorin Ilieșiu cere conducerii Agenției Naționale de Integritate (ANI) demisia "de onoare" ca urmare a "incompetenței și lipsei de bună credință" manifestată față de Mircea Diaconu și demersurile acestuia de a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai, informează Agerpres.

"Vă solicit demisia de onoare, având în vedere decizia Tribunalului București din 5 aprilie și decizia definitivă de azi a Curții de Apel București în urma cărora se confirmă incompetența și lipsa de bună credință ale ANI în demersurile pe care aceasta le-a făcut împotriva dreptului domnului Mircea Diaconu de a fi ales în Parlamentul European", le-a transmis senatorul președintelui Agenției, Horia Georgescu, și vicepreședintelui acesteia, Bogdan Stan, potrivit unui comunicat de presă.

Sorin Ilieșiu susține că a constatat "cu regret că Agenția Națională de Integritate reprezintă un eșec național".

"Cu aproape zece ani în urmă, am fost unul dintre reprezentanții societății civile care au militat public pentru înființarea ANI și pentru evaluarea corectă a integrității tuturor demnitarilor, inclusiv a președintelui României — simbolul de azi al lipsei de integritate. (…) Poate că cea mai bună soluție ar fi desființarea și reînființarea ei a doua zi, cu oameni competenți și de bună credință, având ca fundament legi și regulamente care să evite înlocuirea integrității cu contrariul ei", consideră Ilieșiu.

Totodată, el reamintește de faptul că, până în prezent, a transmis două scrisori deschise conducerii ANI cu privire la situația sa, însă, nu a primit niciun răspuns.

"Domnule președinte Georgescu, vă întreb de ce nu ați binevoit să răspundeți celor două scrisori deschise pe care vi le-am adresat în 13 martie și în 17 martie, în care v-am solicitat să dispuneți reevaluarea integrității mele, întrucât am respectat întru totul Legea nr. 96/ 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, precum și termenele prevăzute de această lege. Nu am primit din partea domniei voastre răspunsul solicitat având în vedere prejudiciul de imagine pe care mi l-a adus instituția pe care o prezidați", arată senatorul.

Cele mai citite

Cel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene produse sâmbătă, au anunţat autorităţile, citate de The Guardian,...

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă