12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportSenatori PDL îşi explică absenţa: Sunt în teritoriu; eram în Modrogan; toţi...

Senatori PDL îşi explică absenţa: Sunt în teritoriu; eram în Modrogan; toţi se pregătesc de alegeri

Senatorii PDL din Comisia juridică susţin că au absentat de la dezbaterea proiectului de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, prioritate pentru MCV, deoarece au avut alte activităţi, în teritoriu sau la partid, pentru că “toată lumea se pregăteşte de alegeri”.

Senatorul PDL Florin Mircea Andrei a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a absentat de la şedinţa Comisiei juridice fiind ocupat cu alte activităţi în teritoriu.

“Toată lumea se pregăteşte de alegeri”, a afirmat Mircea Andrei.

El a menţionat că absenţa sa a ţinut de “conjunctură, de împrejurări” şi că nu a fost vorba despre un boicot al parlamentarilor puterii la dezbaterea proiectului de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă.

Întrebat dacă a fost convocat de preşedintele comisiei, Toni Greblă (PSD), la dezbateri, Andrei, care este şi secretar al comisiei, a răspuns: “Nu vreau să fac un atac împotriva preşedintelui. Abia a venit în Parlament şi nu vreau să plece iar”.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, senatorul PDL Augustin Humelnicu explică absenţa sa prin faptul că a fost ocupat cu “chestiuni de partid, la Modrogan” şi cu “alte chestiuni de altă natură”. El a precizat că a participat la o dezbatere privind fondurile europene, organizată de Fundaţia Creştin-Democrată.

“Nu e vorba despre un boicot”, a ţinut să precizeze senatorul democrat-liberal.

Întrebat de ce nu a fost prezent la niciuna dintre şedinţele comisiei în care s-a discutat doar în prezenţa preşedintelui Toni Greblă proiectul de punere în aplicare a Codului de procedură civilă, acesta a susţinut că ar fi participat pentru scurt timp la şedinţele de marţi şi miercuri ale comisiei.

Referitor la anunţul lui Greblă că raportul final la acest proiect va fi votat joi dimineaţă, Humelnicu a arătat că nu are cunoştinţă de acest lucru. “Poate că intenţionează şi doresc, dar nu am stabilit nimic”, a răspuns senatorul, care a adăugat că preşedintele Greblă nu l-a informat despre un astfel de vot.

Augustin Humelnicu a arătat că a plecat în teritoriu şi că nu va participa la şedinţa Comisiei de joi, dacă aceasta va avea loc.

Şi senatorul PDL Ion Ruşet a explicat, pentru MEDIAFAX, că ar fi fost iniţial la şedinţa de marţi a comisiei, dar că nu a putut să participe la dezbateri deoarece a trebuit să fie prezent la dezbaterile din Comisia pentru muncă a Senatului.

El a admis că nu a luat parte la şedinţa de miercuri a şedinţei Comisiei juridice, la care a fost prezent şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, explicând că de miercuri dimineaţă a plecat în teritoriu.

Ruşeţ a spus că are cunoştinţă de faptul că legea va fi votată joi în comisie şi a arătat că va reveni între timp în Bucureşti pentru a participa la vot.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, senatorul independent afiliat PDL Iulian Urban, a spus că nu a fost informat că această comisie dezbate proiectul pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă şi că de aceea a absentat de la şedinţă în zilele de marţi şi miercuri.

“Pe mine, dacă mă chema, veneam”, a ţinut să precizeze senatorul, care a arătat că preşedintele Toni Greblă i-au spus anterior că membrii comisiei se vor întruni abia săptămâna viitoare pentru a discuta acest proiect.

“Azi am aflat că s-a lucrat”, a declarat Urban, acesta adăugând că va participa, însă, la votul final de joi privind proiectul de act normativ.

Proiectul pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost dezbătut, marţi după-amiază şi miercuri, în Comisia juridică a Senatului doar în prezenţa preşedintelui acestei comisii, Toni Greblă (PSD).

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a luat parte şi el la discuţii, doar pentru circa o oră, în cursul zilei de miercuri, atunci când la şedinţă a participat, pentru a-şi prezenta punctul de vedere, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a anunţat, miercuri, că membrii acestei comisii vor da joi votul final la proiectul de lege privind aplicarea Codului de procedură civilă, el precizând că membrii comisiei au convenit să adopte un raport favorabil cu amendamente.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă