22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportReferendum pentru demiterea lui Radu Mazăre de la Primăria Constanţa, iniţiat de...

Referendum pentru demiterea lui Radu Mazăre de la Primăria Constanţa, iniţiat de PDL

Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a început, joi, campania de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum privind schimbarea din funcţie a primarului Radu Mazăre, Chiru fiind primul care a semnat în tabelul respectiv, urmat de prefectul judeţului, Claudiu Palaz, informează Mediafax.

Gigi Chiru, însoţit de câteva zeci de persoane, a venit în faţa Primăriei Constanţa, ţinând în mână o clepsidră pe care era lipită o hârtie pe care scria: “Joi, 01.09.2011 – S-a scurs timpul”.

Apoi, liderul PDL a intrat în sediul Primăriei şi a încercat să afle de la biroul de relaţii cu publicul dacă Radu Mazăre şi-a dat demisia din funcţia de primar aşa cum i se solicitase în urmă cu trei săptămâni, însă i s-a comunicat că dacă doreşte orice informaţii trebuie să facă o cerere şi să o depună la Registratură.

Astfel, preşedintele PDL Constanţa a părăsit sediul Primăriei, iar de pe treptele clădirii a spus că Radu Mazăre se comportă “total nepotrivit” pentru funcţia pe care o ocupă şi că a transformat oraşul în “propria moşie”.

“Primarul Mazăre nu este în primărie, este obişnuit să chiulească, sunt sigur că este la plajă, se dă cu zmeul. Ne-am obişnuit cu felul în care înţelege să fie prezent la locul de muncă dommul primar, vara este pe plaja din Mamaia, iar iarna pe plaja din Brazilia. Aşa cum am promis, am aşteptat cele trei săptămâni, timp în care am constatat că primarul îmbătat de putere nu a reuşit să revină la realitate şi să reuşească să-şi depună demisia de onoare în semn de respect faţă de constănţeni şi faţă de oraş. Este uşor de constatat că domnul primar se comportă total nepotrivit cu funcţia pe care o are, permiţându-şi să transforme oraşul în propria moşie, iar bugetul local, în propria vacă de muls”, a afirmat Chiru.

În timp ce făcea declaraţii, în spatele său, persoanele care îl însoţeau au afişat mai multe pancarte pe care scria “Salvaţi parcurile”, “Blocaţi vânzarea de etnobotanice”, “Nu fugiţi de responsabilitate”, “Nu transformaţi oraşul Constanţa în ghetou”.

Gigi Chiru l-a acuzat apoi pe Radu Mazăre că nu şi-a asumat responsabilitatea rezolvării problemelor oraşului şi a dat exemplu situaţia Cazinoului Constanţa, preluat de MDRT.

Caracterul de saltimbanc al primarului nu-i permite acestuia să-şi asume responsabilitatea rezolvării problemelor cu care se confruntă comunitatea, ştiut fiind că dumnealui este obişnuit să paseze responsabilitatea rezolvării problemelor în curtea altuia. Aşa a procedat şi în cazul Cazinoului, trasferând resonsabilitatea în curtea MDRT”, a spus Chiru.

El a precizat că iniţiativa pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Radu Mazăre îi aparţine şi nu a solicitat acordul conducerii centrale a partidului pentru a o pune în practică.

“Decizia este a organizaţiei judeţene Constanţa şi îmi aparţine în totalitate şi mi-o asum fără ca să am acceptul sau refuzul conducerii centrale”, a mai spus liderul democrat-liberalilor constănţeni.

Apoi, în faţa presei, Chiru a fost primul care a semnat pentru organizarea referendumului, cel de-al doilea fiind prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Liderul PDL Constanţa a mai spus că intenţionează să strângă 70.000 de semnături pentru organizarea referendumului, dar nu a precizat o dată limită pentru încheierea acestui demers.

În 11 august, într-o conferinţă de presă, Gigi Chiru i-a solicitat demisia de onoare primarului Radu Mazăre pentru mai multe probleme cu care se confruntă oraşul, printre care şi situaţia Cazinoului, precizând că în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla democrat-liberalii vor începe, din 1 septembrie, procedurile de declanşare a unui referendum pentru demiterea edilului.

Cele mai citite

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă