22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportReacţia lui Ponta după declaraţiile Preşedintelui: Atacul lui Băsescu reflectă o persoană...

Reacţia lui Ponta după declaraţiile Preşedintelui: Atacul lui Băsescu reflectă o persoană incapabilă să îşi exercite funcţia

La scurt timp după declaraţiile lui Traian Băsescu a venit şi reacţia premierul Victor Ponta. Pe Facebook. El a catalogat declaraţiile preşedintelui că "atacul lui Traian Băsescu la adresa magistraţilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum şi indicaţia referitoare la câţi bani trebuie daţi pentru o operă a lui Brâncuşi reflectă o persoană incapabilă să exercite o funcţie atât de importantă în stat".

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, drept inadmisibilă presiunea făcută de reprezentantul companiei Lukoil şi a cerut Guvernului ca dacă mâine Lukoil nu reia producţia să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti. El a susţinut că atitudinea părţii române faţă de Lukoil trebuie să fie "pe înţelesul ruşilor", avertizând că această companie trebuie să se hotărască: ori respectă legile statului român şi rămâne aici, ori, "dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

Guvernul analizează problema securităţii energetice cu instituţiile statului şi va lua toate măsurile în acest sens, dar singura ţară din cele 28 state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura naţionalizării este Ungaria, a declarat premierul Victor Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă