0.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSportPrimăria Girugiu ANCHETEAZĂ firma care a demolat blocul greșit

Primăria Girugiu ANCHETEAZĂ firma care a demolat blocul greșit

Primăria Giurgiu a declanşat o anchetă după ce o firmă de construcţii care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit, relatează Mediafax. 

Reprezentanții firmei au subliniat că vina aparţine exclusiv angajaţilor acesteia.

O firmă de construcţii care are contract cu Primăria Giurgiu pentru demolarea unui bloc dezafectat în cartierul Istru al municipiului a demolat un alt bloc în locul celui care trebuia pus la pământ. 

Citește și: FOTO+VIDEO. O firmă de construcții din Giurgiu a demolat blocul greșit

Construcţia care trebuia demolată este un fost cămin, situat într-o zonă de la periferia Giurgiului. În zonă sunt două construcţii foarte asemănătoare, respectiv căminul C şi căminul D, pe care autorităţile locale anunţaseră că le vor pune la pământ şi în locul cărora urmează a fi construite locuinţe sociale noi.

Conform reprezentanţilor Primăriei, căminele nu mai puteau fi locuite şi erau în stare avansată de degradare, astfel încât s-a decis demolarea lor întrucât consolidarea şi renovarea ar costa mai mult decât ridicarea unor construcţii noi.

Primăria a încheiat, în urma unei licitaţii, un contract cu o firmă de construcţii pentru demolarea unuia dintre cămine, însă reprezentanţii firmei au venit cu buldozerele şi au demolat parţial celălalt bloc, nu pe cel prevăzut în contract.

“Acţiunea de demolare a început mai devreme, şi nu aşa cum ar fi trebuit. Firma care a câştigat prin licitaţie această acţiune nu a aşteptat ordinul de începere a demolării, iar echipa a acţionat prin demolarea unui alt bloc decât cel care trebuia în prima fază. Problema nu a fost la Primărie. Muncitorii firmei care acţionează acolo nu ar fi trebuit să demoleze, pentru că nu aveau ordin de începere a lucrărilor. Într-adevăr, firma este câştigătoarea licitaţiei, dar nu primise încă ordinul. Firma avea documentele de atribuire, locaţia şi blocul care trebuia să fie primul demolat”, a afirmat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

La Primăria Giurgiu a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza situaţia creată şi va stabili, printr-o expertiză, cine se face vinovat şi cine va plăti pentru această greşeală.

La rândul lor, reprezentanţii firmei de construcţii spun că îşi asumă greşeala şi că vor suporta consecinţele.

Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...
Ultima oră
Pe aceeași temă