37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportPrimăria Capitalei a refuzat cererea unui ONG de a instala un cort...

Primăria Capitalei a refuzat cererea unui ONG de a instala un cort unde să strângă semnături pentru demiterea primăriței Firea

Primăria Capitalei a dat aviz negativ asupra cererii Asociatiei "România fără Ei" de a instala un cort unde să strângă semnături pentru demiterea primăriței Bucureștiului, Gabriela Firea, a primarilor de sectoare și a Consiliilor Locale.

"Pe data de 18.05.2017 am trimis  Primăriei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strângerea de semnături în vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legala a solicitarii noastre este Legea 215 / 2001 privind administratia publica locala. Primaria Capitalei ne-a raspuns cu un aviz negativ. E adevarat ca legislatia nu prevede clar o modalitate pentru strangerea de semnaturi in vederea referendumului de demitere,  dar asa cum s-a instituit practica strangerii semnaturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu usurinta unor astfel de actiuni. Am invocat ca baza legala, de asemenea, Constitutia si Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", arată un comunicat transmis marți de Asociatia "România fără Ei".

Știre în curs de actualizare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă