16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalParlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva "influenței străine", în ciuda protestelor de...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze “influența străină”, în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege a fost este elaborat după model rusesc.

În ziua de 14 mai 2024, Parlamentul de la Tbilisi a aprobat proiectul de lege cu 84 de voturi “pentru” şi 30 de voturi “împotrivă”.

Noua lege stabilește că o ONG sau o organizaţie media ce primeşte din străinătate cel puţin 20 la sută din finanţare va fi obligată să se înregistreze ca ”organizaţie ce urmăreşte interesele unei puteri străine”. Criticile împotriva acestei legi vin din faptul că foarte multe programe menite să contribuie la democratizarea și dezvoltarea Georgiei (țară desprinsă din fosta URSS) sunt finanțate din SUA sau din UE. Georgia este candidat oficial la integrarea în UE. Evident, Rusia este cea care încearcă să împiedice apropierea Georgiei de instituțiile euroatlantice.

Proiectul de lege controversat a fost susținut de partidul aflat la guvernare, “Visul Georgian”. Este posibil ca șefa statului, Salome Zurabişvili, care este în conflict cu partidul “Visul Georgian”, să formuleze un veto asupra acestei legi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă