20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPonta: România are nevoie de stabilitate, nu de o nouă suspendare

Ponta: România are nevoie de stabilitate, nu de o nouă suspendare

Premierul Victor Ponta a comentat, luni dimineaţă, despre afirmaţia colegului său de alianţă, Crin Antonescu, referitoare la o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, că ”România nu are nevoie de o nouă criză politică”.

Ponta a subliniat că va fi numit din nou premier pentru că atunci când o grupare politică sau o alianţă câştigă mai mult de jumătate din voturi la alegerile parlamentare are dreptul de a forma Guvernul, în consecinţă nu se poate discuta despre o nouă suspendare a preşedintelui.

”Vorbim că atunci când o alianţă câştigă peste 50% (din voturi – n. red.), formează Guvernul, orice altă soluţie (suspendarea preşedintelui – n. red.) ar reprezenta o nouă criză politică, or România nu are nevoie de o nouă criză politică. Avem nevoie de stabilitate. Asta a spus Crin Antonescu şi, ca de obicei, sunt de acord cu el”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se refugiază într-un colegiu din provincie pentru alegerile parlamentare din decembrie, Ponta a răspuns că nu este vorba decât de ”o poveste asta cu fugitul”.

”Eu nu am fost mereu deputat de Târgu Jiu, acolo am fost tot timpul deputat, de ce să fug? M-au votat în 2004, pot să spun la Târgu Jiu împreună cu primarii tot ce am făcut la Gorj”, a explicat premierul.

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu, a avertizat, într-o emisiunea la postul ProTV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Citeşte şi:

Antonescu: Dacă Băsescu nu-l numeşte pe Ponta premier, îl suspendăm

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă