17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPonta: Răspunderea pe descentralizare, până în 20 noiembrie

Ponta: Răspunderea pe descentralizare, până în 20 noiembrie

Executivul îşi va asuma răspunderea asupra proiectului de lege privind descentralizarea până în 20 noiembrie, a anunţat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

Întrebat de ce s-a luat această decizie în condiţiile în care vicepremierul Liviu Dragnea anunţase că angajarea răspunderii va implica pe lângă descentralizare şi modificarea legii administraţiei publice şi a legii funcţionarului public, Ponta a invocat existenţa unei decizii a Curţii Constituţionale care prevede că angajarea se face pe o lege.

Citeşte şi: Iohannis, despre descentralizare: O găluşcă mare, se înghite greu

Ponta a mai spus că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul descentralizării până în data de 20 noiembrie cel mai târziu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că “în jur de 15 noiembrie” Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Citeşte şi: PSD şi PNL joacă şah în Parlament

Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă