33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăPoliticăLituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din cele 46 de state membre ale organizației.

Adresându-se Comitetului de Miniștri, președintele demisionar, Dominique Hasler, ministrul afacerilor externe, educației și sportului din Liechtenstein, a prezentat o imagine de ansamblu a realizărilor țării sale.

Ingrida Šimonytė, prim-ministrul Lituaniei, a prezentat apoi prioritățile președinției lituaniene pentru următoarele șase luni.

Printre prioritățile Lituaniei se numără sprijinul acordat Ucrainei care se apără împotriva războiului de agresiune al Rusiei, punerea în aplicare a deciziilor Summitului de la Reykjavik, inclusiv protejarea valorilor noastre împotriva agresiunii și a autoritarismului, promovarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept la nivel național și mondial, precum și a dimensiunii digitale a libertății.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...
Ultima oră
Pe aceeași temă