23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalForțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC.

Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila și Itzhak Gelerenter. FDI a declarat că aceștia au fost uciși pe 7 octombrie, iar rămășițele lor au fost duse în Gaza.

Presa locală a raportat că trupurile au fost găsite într-un tunel al Hamas.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise într-un atac fără precedent, când atacatori ai Hamas au dat buzna în Israel. Aceștia au luat alte 252 de persoane ca ostatici în Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat vestea drept „sfâșietoare”.

„Toți ostaticii noștri vor ajunge înapoi în țară, atât cei vii, cât și cei decedați”, a declarat el.

Într-o declarație, IDF a precizat că trupurile au fost recuperate în cadrul unei operațiuni desfășurate în cursul nopții. Acesta a precizat că a acționat pe baza informațiilor obținute în urma „interogării teroriștilor” care au fost reținuți în Gaza.

Acesta a precizat că cele trei victime au fost ucise la o intersecție din apropierea locului unde a avut loc masacrul de la festivalul Nova din sudul Israelului, înainte ca trupurile lor să fie duse în Gaza.

Peste 360 de persoane au fost ucise la acest festival. Aproximativ 125 de ostatici sunt de negăsit, ceilalți fiind eliberați sau salvați.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă