21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta: Putem discuta oricând cu Ciuhandu, Iohannis şi Oprescu

Ponta: Putem discuta oricând cu Ciuhandu, Iohannis şi Oprescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Sibiu, că USL poate discuta “oricând, orice contrucţie politică” cu primarii Gheorghe Ciuhandu, Klaus Iohannis şi Sorin Oprescu, aceştia făcând parte dintr-o “uniune a binelui care se opune la axa răului: Băsescu – Boc – PDL”, conform Mediafax.

“Nu este prima dată când spun, şi susţin în continuare, că USL îşi doreşte să fie un fel de uniune naţională, care să strângă nu doar social-democraţi, liberali şi conservatori, ci să încerce să creeze un fel de uniune a binelui împotriva a ceea ce înseamnă azi, în mod clar, Băsescu – Boc – PDL”, a spus Ponta.

Ponta a afirmat că USL poate “discuta oricând orice construcţie politică” cu aceşti primari.

Întrebat dacă, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, ieri la prânz, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a abordat problema susţinerii candidaturii acestuia pentru un nou mandat de primar, Ponta a răspuns că nu s-a stabilit ce urmează să se întâmple.

“Pentru noi domnul Iohannis nu este un inamic politic, dimpotrivă, au fost momente, în 2009, când am încercat chiar să construim împreună un proiect şi acest proiect nu s-a finalizat, dar nu din cauza domnului Iohannis. Pe plan local nu am stabilit, dar probabil că vom avea fiecare candidaţi: FDGR candidaţi, USL candidaţi, şi la primărie, şi la Consiliul Judeţean, dar nu suntem adversari”, a afirmat Iohannis.

Când i s-a precizat că primarul Klaus Iohannis a declarat, în urma întrevederii avute la sediul Primăriei Sibiu, că discuţiile pe tema susţinerii candidaturii sale de către USL rămân deschise, liderul PSD a spus că acesta este şi punctul său de vedere.

“Exact ce v-a spus domnul Iohannis este acelaşi punct de vedere ca şi al meu. O să discutăm în continuare, dar din punctul meu de vedere şi al USL, domnul Iohannis este de partea binelui, nu de partea răului. Asta nu exclude nici să avem candidaturi comune, nici să avem candidaturi separate. Exlude un singur lucru: eu nu cred că vreodată FDGR sau USL poate să fie de partea PDL, cel puţin în următoarea perioadă. Categoric discuţia rămâne deschisă”, a susţinut liderul PSD.

“Am discutat situaţia politică actuală, evident despre alegerile de anul viitor şi în general despre situaţia politică din Sibiu, fără să tragem o concluzie sau să facem anumite înţelegeri. A fost o discuţie, pur şi simplu, de informare reciprocă”, a declarat Iohannis, la ieşirea din sediul Primăriei Sibiu.

Întrebat dacă a discutat cu Ponta despre posibilitatea ca USL să îi susţină candidatura la Primăria Sibiu în 2012, Iohannis a răspuns afirmativ.

“Da, dar am discutat mai la modul general în această fază. Nu cred că se aştepta nimeni să discutăm acum concret aceste susţineri”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că discuţiile pe această temă rămân deschise, dar îşi doreşte “în primul rând o susţinere din partea sibienilor”.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă