22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPonta, mandatat de BPN să discute cu Oprescu condiţiile unei candidaturi

Ponta, mandatat de BPN să discute cu Oprescu condiţiile unei candidaturi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că a primit mandat de la BPN să discute împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cu primarul Sorin Oprescu stabilirea unui “parteneriat” cu USL, potrivit Mediafax.

Ponta nu a făcut precizări legate de eventuale condiţii ale unei candidaturi a lui Sorin Oprescu la Primăria Generală din partea USL.

“Am primit un mandat din partea BPN de a avea o discuţie extrem de aplicată şi extrem de concretă cu primarul Sorin Oprescu în vederea stabilirii unui parteneriat foarte clar între primarul Capitalei şi USL, discuţie la care voi participa, evident, cu Crin Antonescu. (…) Vom purta o asemenea discuţie de pe
poziţii de parteneriat, nu cred că domnul Oprescu trebuie să se înscrie în PSD sau în PNL, de altfel nici domnul Antonescu nu i-a cerut lucrul acesta”, a precizat preşedintele PSD.

Ponta a spus că avea nevoie de un mandat pentru o discuţie oficială, pentru că el este “prieten” cu Oprescu.

“Nu pot să discut de capul meu doar pentru că eu sunt prieten cu Sorin Oprescu, ci trebuia să discut cu un mandat de la PSD. Eu, personal, îmi doresc să mergem împreună în această bătălie”, a afirmat el.

Conducerea PSD a decis începerea sondajelor de opinie şi în Capitală, în vederea desemnării candidaţilor la primării şi consilii.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că va candida independent, subliniind că aparţine bucureştenilor şi va merge mai departe cu oamenii care îl susţin.

“Am ajuns în această funcţie independent, eu aparţin bucureştenilor. Sub ce siglă, care siglă, de unde siglă? Merg întotdeuna cu oamenii care au spus că mă sprijină la un parteneriat. Parteneriatul stabileşte condiţii egale, sub siglă, peste siglă, lângă siglă şi aşa mai departe”, a spus Oprescu.

Întrebat dacă va susţine candidaţii USL, Oprescu a răspuns că deocamdată rămâne independent.

“Să ajungem în situaţia aceea, deocamdată rămân independent, sunt independent. Nu m-a crezut nimeni un an jumătate, acum mă duc în partea cealaltă, nu mă plimbă nimeni cum vrea şi nimeni nu-mi spune unde şi ce trebuie să fac. Raportez în faţa cetăţenilor ceea ce am făcut şi ceea ce am de gând să fac”, a precizat primarul general.

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă