15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: Fac apel la PNL să salvăm USL. Vreau să-i numesc în...

Ponta: Fac apel la PNL să salvăm USL. Vreau să-i numesc în funcţie pe toţi cei care au fost propuşi de PNL. Constantin a renunţat să fie vicepremier

Victor Ponta a făcut, marţi, un apel către PNL pentru salvarea USL şi continuarea guvernării în aceeaşi formulă. Mai mult, premierul a anunţat că este dispus să-i numească în funcţii pe liberalii propuşi de antonscu şi că va fi deschis dialogului până în ultimul moment.

”Este de datoria mea să fac încă un apel înainte de şedinţa politică a PNL către colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul USL, de a contiua să guvernăm împreună şi să aducem la îndeplinire obiectivele pentru care am fost votaţi. Sper ca partenerii mei să lase deoparte orice orgoliu personal şi de partid pentru unul dintre cele mai mari proiecte ale României”, a declarat Victor Ponta, marţi seara, înainte de şedinţa PNL.

”Cred că în această seară sau mâine sau oricând, decizia de desfinţare a USL este o decizie greşită”.

”Obligaţia noastră faţă de alegători este să rămânem împreună. Avem obiective în faţă. Traian Băsescu şi regimul său există încă”.

”Până în ultimul moment voi fi deschis dialogului. Am guvernat bine, dar victoria noastră nu este finalizată”.

”Propaganda regimului Băsescu care vorbeşte de proiecte controversate, amnistie, lucruri care sa afecteze justiţia, e doar o propagandă”.

”Da, vreau să-i numesc în funcţie pe miniştrii propuşi de PNL şi da, vreau să lucrez cu domnul Iohannis. Nu vom revendica nicio funcţie a PNL pentru PSD. Domnul Constantin a renunţat la funcţia de vicepremier”.

”Orice se va decide azi, mâna întinsă către partenerii liberali rămâne în continuare valabilă. Sper să găsim în continuare soluţiile cele mai bune”, a mai declarat Ponta.

Delegaţia Permanentă a PNL este aşteptată să discute, marţi seară, situaţia din USL. Liderii partidului au vehiculat retragerea miniştrilor liberali din Guvern.

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă