12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: Bacalaureatul nu trebuie să mai fie ca în 2010-2011, un instrument...

Ponta: Bacalaureatul nu trebuie să mai fie ca în 2010-2011, un instrument al statului de teroare

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că bacalaureatul nu trebuie să mai fie ca în 2010-2011, un instrument al statului de teroare, ci ar trebui să fie ” momentul unei aprecieri” a cunoştinţelor dobândite de elevi.

”Am discutat  şi susţin în totalitate acţiunile statului privind aplicarea legii, dar forţa statului trebuie folosită împotriva infractorilor. Zeci, sute de poliţişti care dau năvaşă în şcoli… nu e un stat democratic”, a afirmat Victor Ponta cu referire la situaţia de vineri de la liceul Dimitrie Bolintineanu când autorităţile urmau să ducă 100 de elevi la audieri în legătură cu posibila frauda de la examenul de bacalaureat.

Premierul a subliniat, se asemenea, că a trecut perioada regimului Morar-Macovei când ” 2o de români sunt infractori şi trebuie abuzaţi de o gaşcă care crede că doar prin forţă şi abuz pot obţine ceva în această ţară”.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013. OFICIAL: Procentul de promovare la nivel naţional – 55,4%

”Activitate ilegală de a frauda bacalaureatul trebuie pedepsită cu maximă asprime” a atras atenţia Victor Ponta.

Reamintim că, până la acest moment, există şase cazuri de fraudă la bacalaureat în care a intervenit procuratura sau poliţia.

Patru au fost semnalate de inspectoratele şcolare, două investigate de Parchet. Este vorba despre cazul de fraudă de la liceul Dimitrie Bolintineanu, unde procurorii au dispun începerea urmăririi penale în cazul directoarei Costica Vărzaru, pentru trafic de influenţăş despre cazul de la liceul Dimitrie Gusti, unde Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti face o anchetă după ce o elevă a reclamat că a fost exclusă nedrept din examenul de bacalaureat. Verificările vizează aici şi suspiciuni potrivit cărora unii elevi ar fi dat mită.

De asemenea, în atenţia autorităţilor este şi cazul de Sibiu unde un preşedinte de comisie este audiat de către DNA Alba, dar şi alte trei cazuri la Constanţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă