12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: Ar fi bine dacă Băsescu demisionează, am face parlamentare şi prezidenţiale...

Ponta: Ar fi bine dacă Băsescu demisionează, am face parlamentare şi prezidenţiale simultan

Liderul PSD Victor Ponta spune că, dacă preşedintele Traian Băsescu va vrea să demisioneze pentru a se ajunge la suprapunerea alegerilor, nu va avea nicio opoziţie din partea USL, şi a opinat că personal se îndoieşte că el va face acest lucru, informează NewsIn.

“Am impresia că nici dvs nu-l luaţi în serios dacă nu mă întrebaţi despre faptul că dl preşedinte a zis că ar putea să-şi dea demisia. Noi credem că ar fi foarte bine să-şi dea demisia şi credem că ar fi foarte bine să facem şi alegeri prezidenţiale odată cu cele parlamentare.

Nu va avea nici o opoziţie de la noi în acest sens. Dar mă îndoiesc că o va face. Nici în cinci minute, nici în cinci luni sau un an şi cinci luni, câte mai sunt până în noiembrie sau decembrie 2012. Din punctul nostru de vedere, nu-l vom ruga pe dl preşedinte Băsescu să rămână până în 2014! Suntem pregătiţi şi pentru alegeri prezidenţiale imediat ce funcţia va fi vacantă”, a comentat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat intenţia sa de a renunţa la o parte din mandat dacă parlamentarii decid recuplarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare, însă a dat asigurări că acesta nu e un “truc” pentru a candida din nou, cum a făcut Ion Iliescu.

Într-o emisiune la 10TV, preşedintele a pledat pentru revenirea la mandatul de 4 ani: “Nu pentru că îmi convine sau nu. Aşa e bine pentru ţară. Să fie odată alegerile prezidenţiale şi legislative. (…) Dacă ei (parlamentarii – n.r.) revizuiesc Constiţia şi stabilim să suprapunem din nou mandatele, renunţ la atât cât este nevoie să se suprapună mandatele”, a spus Băsescu.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă