29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportOrasel vs. Milut, PPCD vs. PNTCD

Orasel vs. Milut, PPCD vs. PNTCD

Instanta a ramas in pronuntare, astazi, in dosarul in care Lucian Orasel si mai multe organizatii din tara si strainatate contesta faptul ca Tribunalul Bucuresti nu a acceptat o cerere de interventie in procesul privind cererea schimbarii de nume a Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD).

Acest proces a fost demarat la Tribunalul Bucuresti in urma cu doi ani si se cerea schimbarea denumirii din PNTCD in Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD).

In interventia sa, presedintele partidului, Marian Petre Milut, a spus ca, fara un nume, partidul nu isi poate desfasura activitatea, iar statutul si actuala conducere nu sunt recunoscute, cu atat mai mult cu cat el este membru in Biroul politic al Partidului Popular European.

"In urma cu doi ani, am decis la congres modificarea statutului partidului si modernizarea acestuia. Singura problema a fost denumirea partidului. Constatand ca nu puteam finaliza aceasta problema, am hotarat, la cererea membrilor partidului, sa renuntam la noua denumire – Partidul Popular Crestin Democrat – si sa ne intoarcem la cea veche – PNTCD", a precizat Milut.

La randul sau, Lucian Orasel a solicitat casarea deciziei anterioare a instantei de judecata, de schimbare a numelui partidului in PNTCD, si rejudecarea procesului dupa reconexarea celorlalte doua dosare suspendate la Tribunalul Municipiului Bucuresti, privind statutul partidului si, respectiv, modificarea numelui.
Totodata, Orasel i-a contestat lui Milut nu numai calitatea de presedinte, ci si pe cea de membru al partidului.

In aceasta dimineata, peste 100 de simpatizanti ai PNTCD, in frunte cu presedintele Marian Petre Milut, au organizat un mars de protest, cu steaguri si pancarte, pe traseul Piata Rosetti – Universitate – Bulevardul I.C. Bratianu – Piata Unirii – Curtea de Apel Bucuresti, militand impotriva tergiversarii de catre instantele de judecata a luarii deciziei de modificare a numelui partidului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă